Maandelijkse Archieven: September 2022

 1. Afsluiting Rijksweg en bereikbaarheid van 10 t/m 28 oktober 2022

  Afsluiting Rijksweg en bereikbaarheid van 10 t/m 28 oktober 2022

  Afsluiting Rijksweg en bereikbaarheid van 10 t/m 28 oktober 2022

  Van 10 t/m 28 oktober 2022 vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Rijksweg en wordt een veilige fietsoversteek gerealiseerd nabij onze hoofdingang. De hele situatie en vooral de verkeersveiligheid gaat er aanzienlijk op vooruit, dus ook je bezoek aan onze winkel is straks een stuk veiliger en prettiger.

  In verband met de werkzaamheden wordt de Rijksweg (tussen de Weg van Heer naar Bemelen en de rotonde Bemelerweg/Pastoor Kikkenweg) van maandag 10 oktober 06.00 tot vrijdag 28 oktober 18.00 uur volledig afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid door middel van diverse omleidingsroutes. (Brom)fietsers kunnen de werkzaamheden passeren. In deze periode zijn wij hierdoor zeer moeizaam bereikbaar.

  Je kunt ons bereiken vanaf de rotonde in Cadier en Keer (Bemelerweg/Pastoor Kikkenweg). Vanuit de richting Maastricht kun je niet de Rijksweg op en dien je de omleiding te volgen om bij de rotonde in Cadier en Keer te komen. Wanneer je bij de verkeersregelaar aangeeft dat je komt voor Sauter Wijnen, dan mag je doorrijden en kun je met de auto via het fietspad richting onze parkeerplaats aan de achterzijde rijden. Je kunt onze parkeerplaats alleen verlaten in de richting Maastricht. Zoals gezegd, zeer moeizaam … maar mocht het nodig zijn, dan kan het.

  Tot en met zaterdag 8 oktober aanstaande zijn wij normaal en goed bereikbaar. Mocht je wijn nodig hebben en van plan zijn naar onze winkel in Cadier en Keer te komen, dan is het raadzaam dat voor die tijd te doen. Mocht dat niet lukken of heb je tussen 10 en 28 oktober wijn nodig, dan bezorgen we graag zonder verzendkosten bij je thuis.

  Je kunt je bestelling telefonisch: 0

  Lees meer »
 2. Twee sterren voor Champagne AR Lenoble!

  Twee sterren voor Champagne AR Lenoble!

  Twee sterren en uitstekende beoordelingen voor Champagne AR Lenoble!

  Champagne AR Lenoble ontvangt in de recent gelanceerde en gerenommeerde Franse wijngids 'Guide des Meilleurs Vins de France 2023' twee sterren. Het maximaal aantal sterren is drie. Een bijzondere prestatie en een kroon op het jarenlange werk van Anne en Antoine Malassagne. We importeren en volgen AR Lenoble al meer dan twintig jaar en zien jaarlijks enorme vooruitgang in kwaliteit, maar ook in de totale benadering. Anne en Antoine streven naar het maximaal haalbare. Niet alleen in de kwaliteit van hun champagnes, maar ook in de wijngaard, kelder en uitmonstering. De prijzen zijn meer dan redelijk en staan in een schril contrast met de grote namen, die kwalitatief veelal niet eens in de buurt komen van AR Lenoble. We beloven je: eenmaal geproefd/gedronken, ben je een liefhebber en ambassadeur voor het leven! 

  Hieronder lees je de volledige review en de beoordelingen van de verschillende champagnes.

  Guide des Meilleurs Vins de France 2023


  The estate :

  “Brother and sister Antoine and Anne Malassagne have skillfully elevated this little house to the highest standards of quality. The style of the wines is geared more towards a ‘grower champagne’ than a ‘house’. Maturing in wood for certain vintages and low dosage everywhere produces vibrant and complex wines, and their origins in the vineyards are very recognisable. The range is comprehensive and very consistent. The word MAG followed by a number, which now appears on all of the non-vintage bottles, provides information on the base year of the cuvée, to which are added reserve wines kept in magnums under cork. This is a very important detail, and this additional

  Lees meer »
 3. Oxidatie in wijn, gewenst of ongewenst?

  Oxidatie in wijn, gewenst of ongewenst?

  Oxidatie in wijn, gewenst of ongewenst?

  De vraag is of oxidatie altijd een ongewenst verschijnsel is. In het geval van de oxidatieve wijnmaaktechniek in ieder geval niet. Zonder oxidatie geen sherry, madeira of vin jaune om enkele voorbeelden van dit type wijn te noemen.

  Reductieve wijnmaaktechniek

  Binnen de reductieve wijnmaaktechniek zijn het vooral de technici die elke vorm van oxidatie-risico met grote middelen willen voorkomen en bestrijden. Even voor alle duidelijkheid: in het oxidatieve wijnmaakproces wordt er bewust en royaal gebruik gemaakt van zuurstof en de effecten en gevolgen die hierdoor het leven zien. Verderop gaan we hier wat dieper op in. Zuurstof wordt echter geweerd als de pest in de reductieve wijnmakerij. Zodra aroma's, die we associëren met die van de erkende en als zodanig gewaardeerde oxidatieve wijnen, hoe fijn ook, in reductief geachte wijnen waargenomen worden, gaat meteen het alarm af: gevaar! De fijnste manzanilla-aroma's in een witte chateauneuf-du-pape of hermitage zorgen meestal meteen voor afkeuring. Tot voor kort werd elke vorm van oxidatie als definitief beschouwd en daardoor zijn er veel in potentie mooie wijnen in de gootsteen beland. Het oordeel wordt meestal (te) snel geveld.

  Witte wijnen en oxidatie

  Op de eerste plaats is het voor de liefhebber van grote wijnen echt de moeite waard om eens te kijken of die nobele, met oxidatie verband houdende aroma’s het genieten echt verhinderen. En of dit terecht is. De verrassing, of liever het onverwachte, brengt velen op smaakgebied in onzekerheid. Bij twijfel of iets wel of niet hoort, slaat de waarneming heel snel door naar het negatieve. De conditionering kan heel ingrijpende gevolgen hebben en dit kan zover gaan da

  Lees meer »