Wijnproeverijen en rondleidingen

[ een must see voor elke wijnliefhebber ]

De hoofdvestiging van Sauter bevindt zich op de glooiende heuvels tussen Maastricht en Cadier en Keer. Een plek waar al meer dan 100 jaar wijn gemaakt en verhandeld wordt. De vestiging beschikt over een winkel, proefruimte, vatenruimte en historische groeve. De oorsprong van de groeve gaat enkele honderden jaren terug en wordt gebruikt voor de opslag van wijn. Vanaf de naast gelegen wijngaard "Domaine Backerbosch" heb je een weids uitzicht over de stad Maastricht. Kortom, een plek die wijn ademt en een must see is voor elke wijnliefhebber!

De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor wijnproeverijen en rondleidingen bieden we de onderstaande mogelijkheden.


Wijnproeverij en rondleiding
met 6 wijnen

Ontvangst met een glas Prosecco in de wijngaard of de historische groeve. Rondleiding met toelichting over Sauter en deze bijzondere locatie. Proeverij met toelichting van zes verschillende wijnen (wit, rosé en rood). De verhouding wit, rosé en rood wordt in overleg bepaald. Tijdens de proeverij staat er water en brood op tafel. Duur: circa 1,5 uur.

De kosten bedragen € 26,50 per persoon (minimaal 10 personen).

Wijnproeverij en rondleiding
met 8 wijnen en een borrelplank

Gelijk aan de wijnproeverij en rondleiding met 6 wijnen, maar aangevuld met 2 wijnen en een borrelplank. Duur: circa 2 uur.

De kosten bedragen € 36,50 per persoon (minimaal 10 personen).

Wijnproeverij op maat

Het is ook mogelijk om een proeverij op maat samen te stellen. Bijvoorbeeld aan de hand van een bepaald thema (druivenras, land/streek, wijn en spijs etc.) of een ietwat andere opzet (bijvoorbeeld een wijnquiz ... heel leuk als teamuitje!). Voor het reserveren van een wijnproeverij en rondleiding of het samenstellen van een proeverij op maat kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer: 043 - 363 77 99 of e-mail: info@sauterwijnen.nl.

Maandelijkse inloopproeverij

Ben je met een kleiner gezelschap (minder dan 10 personen) en wil je op eigen gelegenheid een aantal wijnen proeven, dan ben je welkom tijdens de inloopproeverij op de laatste zaterdag van de maand. Tussen 10.00 en 15.00 uur kun je binnenlopen en zo'n 30 wijnen proeven. De wijnen zijn afgestemd op het seizoen en onze medewerk(st)ers staan paraat om je wegwijs te maken of je vragen te beantwoorden. Inschrijven is niet nodig en deelname is kosteloos. Voor de inloopproeverij is het zogenaamde 'taste and buy' concept van toepassing ofwel de wijnen die je lekker vindt kunt je meteen kopen/meenemen.

Let op! Het kan zijn dat de inloopproeverij een keer verplaatst wordt of niet doorgaat. In de agenda wordt telkens de eerstvolgende inloopproeverij aangekondigd.


Belangrijk om te weten:
- Het kennisniveau stemmen we van tevoren met je af. De wijnen en ons verhaal passen wij hierop aan.
- De tijdsduur is indicatief en ook afhankelijk van de interactie tussen de gastheer/-vrouw en het gezelschap. Houd hiermee s.v.p. rekening in je planning.
- Deelname aan de wijnproeverij en rondleiding is uitsluitend mogelijk voor volwassenen (18 jaar en ouder).
- Het gebouw is rolstoelvriendelijk, maar houdt er rekening mee dat de wijngaard en de groeve slechts gedeeltelijk bezocht kunnen worden.

Heb je nog vragen en/of behoefte aan meer informatie?
Je kunt ons bellen op telefoonnummer: 043 – 363 77 99 of een bericht sturen: info@sauterwijnen.nl.