The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Eric Forest | l'ÂME Forest 2023 Pouilly-Fuissé AOC
Eric Forest
l'ÂME Forest 2023
Pouilly-Fuissé AOC
Karaktervolle, eigenzinnige en onderscheidende dinerwijn! De liefhebbers van Chablis zullen zich graag laten verleiden...
€ 39,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleek strogeel met een zweem lichtgroen en een witgouden schakering – vitale modelkleur.
NeusZeer pure en hoogwaardige Chardonnay-expressie met een opvallend discrete en zeer fijne houtomlijsting. Krachtige mineralige invloeden (mint, witte peper) naast even sterke vruchten en “groenten-aroma's als venkel en asperges. Volop karakter in deze alles behalve bedwelmende en eerder wakker makende expressie.
SmaakRijpheid, spanning, frisheid en verleiding (romige textuur) worden spontaan gepresenteerd vanaf het eerste mondcontact. Laat de wijn niet te snel richting keelgat gaan want de ontwikkeling in de mond is traag en en zeer boeiend. Spectaculaire finale (anijs). De nobele, subtiele bitterheid en de lichte, tannineachtige stroefheid — typisch voor de echt grote droge witte wijnen — doen niets af aan de indrukwekkende lengte. Lang, zeer lang na het doorslikken beklijft de smaak haast volledig in de mond.
Bodem‘Les Tilliers’ heeft een bodem van klei en kalk afkomstig van de zeefossielen van het type oester, ontstaan in vroegste gedeelte van het Jura-tijdperk (Sinemurian). Dit zorgt voor een nobele uitdrukking van de Chardonnay-druif met veel fijnheid in de wijn. ‘La Côte’ is een terroir met een mergel-kalk-bodem (Toarcian) en gelegen ten noorden van de rots van Vergisson. Deze bodem brengt een zeer mineralige, krachtige wijn voort met een grote lengte en een groot bewaarpotentieel. Âme Forest is vanaf de jaargang 2008 de samenvoeging (gelijke delen) van ‘La Côte’ en ‘Les Tilliers’.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet, dan wel heel zacht gefilterd.