The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurGlanzend geelgoud – de kleur van de rijpe Chardonnay.
NeusSuperieure expressie met discreet blijvende invloed van het allerbeste eikenhout. Hopbloemen, asperges, de schil van citrusvruchten, ananas en de subtiele, mineralige kalk/bodeminvloed. Het opsnuiven blijft lang boeien.
SmaakZeldzaam smaakrijke materie die gedragen wordt door een magistrale fraîcheur. Mondvullend zonder het effect van overgewicht. Complexe finale met de fijnste bittertonen van de echt grote, witte wijnen. Onderscheidt zich op indrukwekkende wijze van de prachtige Mâcon- en Pouilly-Fuissé-wijnen door de herkenbare stijl van de Saint-Véran — de weelderigste wijn uit de streek — maar dan met de onmiskenbare Forest-signatuur. La Renommée... inderdaad.
BodemCuvée la Renommée is een assemblage van 2 percelen: La Côte Rotie en le Paradis. Eerstgenoemde is een steile, op het zuiden gerichte helling, rijk aan kalk. Le Paradis is aangeplant in 1979 en kent eveneens een kalkrijke bodem.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.
Grote dinerwijn: kreeft, Gillardeau-oester maar nog liever richting verfijning met oursins/zee-egels, langoustines en de subtielste bereiding van tarbot. Maar ook zwezerik en de zachte korst-kazen (rauwe melk).