Wijnen van de maand

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Verantwoord
  • Vegan
  Inhoud0,75 L
  Bidoli | Pinot Grigio Rosé 2022 Delle Venezie IGT
  Aanbieding
  Special Price € 8,95 Regular Price € 9,95
  Bidoli
  Pinot Grigio Rosé 2022
  Delle Venezie IGT
  Verteerbaarheid staat voorop bij deze rosé op basis van de Pinot Grigio.
  Inhoud0,75 L
  Domaine la Chapinière | Sauvignon Blanc 2022 Touraine AOC
  Aanbieding
  Special Price € 10,50 Regular Price € 11,75
  Domaine la Chapinière
  Sauvignon Blanc 2022
  Touraine AOC
  Sauvignon Blanc in optima forma: strak, zuiver en 'groen'.
  Inhoud0,75 L
  Famille Perrin 2022 Ventoux AOC
  Aanbieding
  Special Price € 8,75 Regular Price € 9,75
  Famille Perrin
  2022
  Ventoux AOC
  Elegante wijn met krokante tannines. Verleidelijk sappig en daardoor allesbehalve streng.
Wijnen van de maand

Wijnen van de maand

MEI 2024     (Foto: Famille Perrin)


Toegegeven, we gebruiken de term ‘evergreens’ vaker … maar vrijwel nergens is deze meer op zijn plaats als nu … Voor de wijnen van de maand april is de keuze gevallen op la Chapinière, Sauvignon Blanc en Famille Perrin, Ventoux. Sinds jaar en dag twee vaste waarden in ons assortiment en de favoriet van menig wijnliefhebber als ‘grijpwijn’ voor ieder moment.

De charmante wijnmaakster Florence Veilex heeft haar familiedomein ‘la Chapinière’ een paar jaar geleden verkocht aan ‘Domaines Baudry & Dutour’; een verzameling van een zestal kwaliteitsdomeinen in de Loire. De nieuwe wijnmaakster, Justine Baudry, heeft het vak geleerd in Nieuw-Zeeland. Net als in de Loire weten ze daar wel raad met de Sauvignon Blanc! Hoewel de wijn nog altijd zeer goed herkenbaar is als la Chapinière, is haar (lees: de Nieuw-Zeelandse) invloed wel duidelijk merkbaar. In positieve zin … De wijn is slanker en strakker dan voorheen en beschikt over wat minder restzoet. Een schoolvoorbeeld Sauvignon Blanc voor vrijwel ieder moment en aan tafel bij hét geitenkaasje uit de Loire: Crottin Chavignol, witte en groene asperges, oesters en tartaar van zalm of tonijn.

Jong en oud, geoefend en beginnend wijnliefhebber, man of vrouw, het lijkt niet uit te maken ... Iedereen loopt er mee weg: de Ventoux van Famille Perrin. Niet zo gek … Het is nou eenmaal een verdomd vriendelijk en smakelijk glas wijn. Sappig, goed gevuld en toegankelijk. De wijn heeft de fijnheid van een cru uit de Beaujolais, maar de smaakkracht van een Zuidelijke Rhônewijn. Het succes valt toe te schrijven aan de hoogte van de wijngaarden (gelijkmatige rijping met behoud van frisheid) en de kunst van het assembleren, die de Perrins als een van de besten beheersen (Château de Beaucastel). Jaarlijks stellen ze de assemblage ietwat bij om het gewenste ‘vin plaisir’ profiel te bereiken, zonder verlies van identiteit. Net als la Chapinière geschikt voor ieder moment. Zelfs licht gekoeld op wat warmere dagen. Serveer ‘m bij licht gekruide gerechten (vis, vlees en groenten) van de grill of iets later in de maand … van de BBQ!