Lekker bij quiche!

Huidige filters
Inhoud: 0,75
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lekker bij quiche!


Het aantal recepten voor quiche lorraine is minstens even groot als het aantal thuiskoks dat de regio Lorraine (Lotharingen) telt. Vandaar dat we, alvorens de wijnen te selecteren, er wat vakliteratuur op na hebben geslagen om de (min of meer) exacte omschrijving van dit gerecht vast te stellen. In één van de Franse standaardwerken over gastronomie in de breedste zin van het woord, Larrousse Gastronomique, lezen we het volgende: “Hartige taart met een vulling van geklopte eieren, crème fraîche en reepjes spek, die als warm voorgerecht wordt opgediend. De taart komt oorspronkelijk uit Lotharingen en is een klassiek Frans gerecht geworden.” In de ingrediëntenlijst staat geen kaas vermeld, terwijl we dat in heel veel andere recepten wel tegenkomen. De kaas laten we voortaan dus achterwege! Even verderop lezen we dat de taart wordt gemaakt met een zogenaamd fonceerdeeg (bloem, boter, ei, ijskoud water en een snuf zout). Johannes van Dam, Neerlands bekendste gastronoom en schrijver van o.a. De Dikke van Dam, smokkelde naar het schijnt wel eens met bladerdeeg. Vooruit dan maar …

Heb je nog vragen of heb je wijn/spijs advies nodig? Laat het ons weten … We helpen je graag!

Telefoon: 043 – 363 77 99
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.30 uur.

E-mail: info@sauterwijnen.nl


Bernard Schneider | Pinot Blanc 2021 Alsace AOC

Pinot Blanc en Auxerrois.

In de Elzas treffen we de quiche lorraine op vrijwel iedere straathoek. Van eenvoudige, pretentieloze brasserie tot restaurant op sterniveau, de quiche staat op haast iedere menukaart. Niet verwonderlijk, de regio’s Elzas en Lotharingen delen een lange en bewogen historie. Wat ons betreft is een quiche met name een voortreffelijk lunchgerecht. Een passende wijn, niet hoogdravend en zeker niet te zwaar, maakt een lome lunch helemaal compleet. De Pinot Blanc van Bernard Schneider voldoet volledig aan deze omschrijving. Van nature is de Pinot Blanc geen al te uitbundige druif, maar Schneider heeft er toch een heel overtuigende wijn van weten te maken: rijp en genereus, zacht en mondvullend. Perfect bij een quiche lorraine!

Inama | Vulcaia Sauvignon blanc 2020 Veneto IGT

100% Sauvignon blanc.

Sauvignon Blanc van het Italiaanse domein Inama (Veneto). De cuvéenaam is een verwijzing naar de bodem van de wijngaard; die bestaat uit gestolde basaltische lava. Een arme bodem, waar de druivenstok zijn uiterste best moet doen om diep in de grond bij vocht en andere voedingsstoffen te komen. De wijn is zonder meer heel goed herkenbaar als Sauvignon Blanc, maar absoluut met een heel eigen signatuur. Hier spreekt de bodem met overtuiging: rokerig en volop mineraliteit (natte stenen na een regenbui!). De voor de druif zo kenmerkende zuren zijn fraai verpakt in het rijpe, weelderige geheel.