Lekker bij lam!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lekker bij lam!


Het voorjaar brengt allerhande genoegens met zich mee. Op het culinaire vlak is het nuttigen van lamsvlees er daar zonder meer eentje van! Tot de leeftijd van één jaar mag lamsvlees onder die noemer verkocht worden. Is het ouder, dan wordt het verkocht als schapenvlees. In landen rondom de Middellandse Zee ook heel populair, daar wordt het schaap vrijwel letterlijk ‘van kop tot kont’ gegeten. Maar in Nederland zijn we minder avontuurlijk ingesteld. Zelfs de minder courante delen (schouder, nek) zijn hier niet zo geliefd. Jammer, want daar zijn fantastische gerechten mee te maken! De meest verfijnde delen, vinden hier daarentegen wel gretig aftrek. Denk aan haasjes, filets en racks. Met enkele inspirerende suggesties proberen we je te overtuigen ook eens een andere bereiding toe te passen.. 

Heb je nog vragen of heb je wijn/spijs advies nodig? Laat het ons weten … We helpen je graag!

Telefoon: 043 – 363 77 99
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.30 uur.

E-mail: info@sauterwijnen.nl


Gagliole | Rubiolo 2020 Chianti Classico DOCG

90% Sangiovese en 10% Merlot.

Over de wijnen van Gagliole kunnen we wel blijven schrijven! Het evenwicht en de verteerbaarheid van de wijnen zijn van een zeldzame schoonheid. En dat geldt voor zowel wit als rood en voor wijnen uit de gehele range. Wij zijn overigens niet de enigen die enthousiast zijn… Antonio Galloni schreef pas: "The 2018 Chianti Classico Rubiolo is fresh, perfumed and absolutely delicious. Crushed red berry, rose petal, cedar and sweet pipe tobacoo are all nicely lifted in this mid-weight, inviting wine." Ziet u zichzelf al zitten aan lange lunchtafels in de Toscaanse heuvels? De antipasti waren veelbelovend, de flessen staan op tafel en vanuit de keuken komt ‘mamma’ aanlopen met ‘spalla alla fornaia’. Vrij vertaald: lam van de bakkersvrouw. Een prachtige manier om lamsschouder te bereiden. Het vlees ligt op aardappelschijfjes en uienringen die garen in een goede bouillon. Het vet van het vlees loopt langzaam uit en wordt opgezogen door de aardappeltjes … Voor dit gerecht hoef je niet eens te kunnen koken; de oven doet, samen met smaakmakers tijm en knoflook, zijn werk.

Yotuel 2018 Ribero del Duero DO

100% Tempranillo.

Yotuel, is zonder meer de wijn met de meeste concentratie en kracht van de drie. 100% Tempranillo, gedurende 9 maanden gerijpt op barriques van Frans en Amerikaans eikenhout. Echt een wijn voor de liefhebber van gespierd rood; zeer geschikt voor hen die niet terugdeinzen voor de kracht van een ripasso, amarone, jonge châteauneuf-du-pape etc. En het zal je niet verbazen dat zo’n krachtpatser verlangt naar deugdelijk tegenspel aan tafel. Dat mag eveneens smaakrijk zijn! We maakten er een stoofgerecht op basis van lamsnek en rode paprika bij: ‘cordero al chilindrón’. Een heel gelukkige combinatie al zeggen we het zelf! Geduld is wel een vereiste, maar ook hier geldt: de oven doet het meeste werk.