Evergreens voor de zomer!

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Evergreens voor de zomer!

Evergreens voor de zomer ...


Komen ze al bekend voor? Op deze pagina een zestal echte evergreens op een rij … Stuk voor stuk wijnen met een ruime staat van dienst binnen het Sauter-assortiment. Wijnen die bij menig wijnliefhebber als grijpwijnen in huis voorhanden zijn. Met deze wijnen zit je zonder twijfel goed deze zomer! 


Domaine de Joÿ | l'Eclat 2022 Côtes de Gascogne IGP

Ugni blanc, Colombard, Gros Manseng en Sauvignon blanc.

Soepel en fris drinkgenot maakt deze wijn jaar in jaar uit een meer dan dankbare zomerwijn. Een regelrechte evergreen. Als dorstlesser aan de zwembadrand (met de benen in het zwembad) op een zonnig terras in de namiddag, bij de lunch (salades met zacht gerookte vis!) of picknick etc. etc. Er zijn eigenlijk maar weinig momenten denkbaar wanneer l’Eclat van Domaine de Joÿ niet geschikt is om te schenken.

Orden Tercera 2022 Rueda DO

100% Verdejo.

Wijnen die gemaakt worden van de Verdejo-druif hebben een zeer uitgesproken karakter. Zo ook deze Orden Tercera. Verkwikkend, eetlustopwekkend en die kenmerkende, uitgesproken ‘groene’ tonen. Ideaal als (na)zomers aperitief, maar ook aan tafel heel goed inzetbaar. Bij groene asperges, maaltijdsalades of ceviche bijvoorbeeld.

Expressif 2022 Pays d'Oc IGP

Vermentino, Grenache Blanc en Roussanne.

Expressif is een van onze eigen assemblages. Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Erik J. Sauter op het idee kwam om middels een eigen assemblage het maximaal haalbare uit de Languedoc op een concurrerend prijsniveau op fles te brengen. Herkenbaar voor de regio, hoog op smaak, voldoende vulling en bovenal goed doordrinkbaar. De assemblage voor het jaar 2022 bestaat uit Vermentino, Grenache Blanc en Roussanne. Uitzonderlijk aromatisch; zeker binnen de bescheiden pretenties. Briljant als aperitief. Aan tafel: zeewolf met verse venkel of rogvleugel met een beurre noisette.

Famille Maurel | Chardonnay 2022 Pays d'Oc IGP

100% Chardonnay.

Een absolute all-time-favourite! Al jarenlang de meest trefzekere waarde in het assortiment. Gulle, plezierige en mondvullende Chardonnay. Iets lobbig, maar zeker niet de dikte van houtgelagerde Chardonnay's. Precies goed zo! Veel wijnliefhebbers hebben ‘m als grijpwijn in de koelkast liggen, maar ook aan tafel kun je met deze wijn heel goed uit de voeten: gemarineerde of op de huid gebakken zalm, lauwwarme langoustines, rijke salades, op de huid gebakken, vaste vis en de fijnste charcuterie (gedroogde ham, salami).

Expressif 2022 Saint Guilhem le Désert IGP

Marselan, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

De assemblage voor Expressif rood bestaat uit Marselan, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Een verrukkelijke ‘grijpwijn’ met ruim voldoende karakter en reliëf om altijd bij de hand te hebben. Schenk ‘m gerust ook bij sappig lamsvlees en eersteklas rundvlees. Licht gekoeld ook een verrassend goede combinatie met steak tartare.

Saurus | Malbec 2021 Patagonië

100% Malbec.

De naam Saurus is geïnspireerd door de vondst van een dinosaurus fossiel tijdens de bouw van de wijnmakerij. Familie Schroeder, geëmigreerd uit Duitsland, maakt Malbec van hoge klasse in het zonovergoten Patagonië. Uitstekende groeiomstandigheden met ultramoderne faciliteiten en een houding van constante verbetering, zorgt voor een hechte en geconcentreerd Malbec met een solide tanninestructuur, maar niet drogend of streng. De wijn heeft een uitstekende balans, doordat 40% van de wijn rijpt in Frans en Amerikaans eiken en 60% in RVS-tanks. Combineren met “zachte” hoofdgerechten (geroosterde gamba’s!) al dan niet van de grill. Tevens heel geschikt als rode begeleider van vis.