Barbecue wijnen

Huidige filters
Streek: Tejo
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Barbecue wijnen

Barbecue wijnen

De herfst komt langzaamaan in beeld, maar de na-zomer biedt ook volop gelegenheid om buiten te genieten. Sfeervolle verlichting in de tuin, tuinhut of serre ... kaarsen, fakkels, vuurkorf en een dekentje erbij ... Je kent het wel. En als het gezelschap én wat er op tafel verschijnt, dan ook nog eens goed is, dan kan zo’n na-zomeravond op voorhand al niet meer stuk! Steek de BBQ maar vast aan hoor. Voor een heel menu of slechts voor een enkele gang? Het is allemaal mogelijk! Wij hebben enkele suggesties op een rij gezet. Van BBQ-klassiekers tot meer gewaagde creaties. Het zal je niet verbazen dat we onze ideeën hebben voorzien van een bijpassende wijn.


Famille Laplace | les 3 Petits Cochons Roses 2021 Vin de France

100% Tannat.

De nieuwe generatie Laplace die recent is aangetreden op Château d’Aydie, zorgt direct voor nieuw elan! Cuvée ‘les 3 Petits Cochons’ is er hét bewijs van. Grootvader Pierre zou in zijn tijd nooit een rosé op de markt hebben durven brengen vermoeden we zo… Maar ‘de jeugd’ doet het gewoon. En hoe! Zij weten de Tannat-druif dusdanig te temmen en er een meer dan bekoorlijke rosé van te maken. Delicaat en verfijnd en op gastronomisch vlak vele malen interessanter dan menig Provence-rosé… Dit heeft een behoorlijke bite! Gegrilde octopus en kippenvleugeltjes zijn de eerste suggesties, maar een gerecht met varkensvlees mag met zo’n label natuurlijk niet ontbreken! Wij serveerden er een kotelet van Baambrugs Big bij, hemels! Met een ander (delicaat) ras gaat het ongetwijfeld ook.

Pinhal da Torre | Alqueve 2020 Vinho Regional Tejo

Tinta Roriz ( = Tempranillo), Baga, Syrah en Ramisco.

Alqueve Tinto is al sinds lange tijd favoriet bij menig klant en dat begrijpen we maar al te goed! Dit is echt veel wijn voor dit geld! Gul, origineel en multi-inzetbaar. We kunnen dan ook van alles bedenken om te serveren bij deze wijn, maar onze persoonlijke favoriet is zonder enige twijfel procureur. Neemt u royaal de tijd voor een uitgebreide BBQ? Leg dan een stuk van een ruime kilo in de kamado of kogel-BBQ en gaar op lage temperatuur gedurende 4-6 uur. Een wat zoetere ‘rub’, met bijvoorbeeld gerookt paprikapoeder, sluit naadloos aan bij deze rijpe Portugees. Wilt u wat minder tijd besteden bij de BBQ? Alle begrip. Snijd de procureur dan in dunne plakken (0,5 – 1 cm) en grill ze kort boven de hete kolen. Eveneens een fraaie combinatie!

Clos de l'Abbe Dubois 2018 Côtes du Vivarais AOP

50% Syrah en 50% Grenache.

In de Ardèche, de appellation Côtes du Vivarais maakt er onderdeel van uit, worden lavendel-velden afgewisseld met wijngaarden. De familie Dumarcher bezit beide! Ook van hun lavendel-olie zijn we gecharmeerd, maar dat is nu eenmaal niet ons vakgebied. Wij concentreren ons op de wijnen van de Dumarchers. Deze Grenache-Syrah (gelijke delen) is inmiddels al wat gerijpt, maar juist dan… inderdaad, dan krijgt de wijn zo’n smakelijk en een beetje ‘boers’ Rhône-karakter. Insiders weten maar al te goed dat de (rode) wijnen van Clos de l’Abbé Dubois (voorheen Domaine du Belvezet) met speels gemak 5-8 jaar de kelder in kunnen. Schenk ‘m eens iets koeler dan gebruikelijk, laten we zeggen op zo’n 14-15 graden. Juist dan komt ie ook op warmere dagen heel goed tot zijn recht. Er bij lekker wat gekruide lamsmerguez of kalfssaucijzen met venkel en rozemarijn.

Caparzo 2020 Rosso di Montalcino DOCG

100% Sangiovese.

Deze Rosso di Montalcino is zonder meer de sjiekste van het stel. Wijnliefhebbers beschouwen zo’n ‘Rosso’ doorgaans als een mini-brunello en daar zit heus een kern van waarheid in. We hebben hier immers evengoed te maken met een volbloed Toscaan van de Sangiovese-druif. En weet: Caparzo brengt ook een uitzonderlijk goede Brunello op de markt. De ‘Rosso’ is echter aanzienlijk vriendelijker geprijsd dan z’n grote broer terwijl er toch aardig wat overeenkomsten zijn. Dit is wat je noemt rank, gracieus en verfijnd. Zo mag het gerecht ook zijn! Wat te denken van een mager lamsboutje met een klassieke Engelse ‘mint sauce’? Voortreffelijke combinatie! Op de vegetarische tour? Denk dan eens aan een spies met balsamico-champignons; het zuur uit zo’n gerijpte azijn sluit naadloos aan bij het rinse element in een wijn op basis van de Sangiovese-druif.