The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurBleek geelgoud met een fraaie fonkeling. De rijping op eikenhout is waarneembaar in de kleur.
NeusSchoolvoorbeeld Chardonnay! Een houtgelagerde variant wel te verstaan. Volop zuiveltonen (boter, room), het merg van een net geopende vanillepeul, wat kokos en bijenwas. Ook gisttonen (brooddeeg), iets floraals en optimaal rijp geel fruit. Met een blindoek om te herkennen als Chardonnay!
SmaakMollige, maar heel goed gebalanceerde aanzet. Niet zwaar, wel compleet mondvullend en gezegend met een behoorlijke complexiteit. Een echte romige textuur met een verleidelijk 'zoetje' door de optimale rijpheid van de geoogste druiven. De 2% Gewurztraminer zorgt voor net dat beetje extra spanning. Meer door de zon dan door de bodem bepaald. Spannende bitters in de schier eindeloze finale.
BodemDe naam Morning Fog dankt de wijn aan de mistbanken die in de zomer dagelijks in de wijngaarden 'hangen'. De mistbanken ontstaan in de baai bij San Francisco en drijven als het ware de wijngaarden in. Dit fenomeen is dusdanig uniek, dat de wijn ernaar vernoemd is.
VinificatieDe wijn is deels (50%) vergist op eikenhouten vaten; het andere deel vergist op RVS om zo frisheid te behouden. Na de vergisting rijpt de wijn nog zeven maanden (eveneens 50/50 verdeeld over eikenhout en RVS).
Smaakkrachtige eetwijn met een zeldzaam ontspannend karakter: geschikt bij gerechten (uit de exotische keuken) met pikant/zoet-contrasten. Verse langoustines, (slip)tong uit de roomboter. In de bergen gedroogde ham met rijpe meloen.