Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€59,50

La Spinetta
Garretti 2018
Barolo DOCG

Grote wijn! Uw proevend scribent reserveerde direct na het proeven een doosje. Doet u dat ook?

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Perceel van 2.2 hectare met een optimale expositie op het zuiden. Wijngaard ligt op 200 meter hoogte. Kalkhoudende kleigrond. De stokken hebben een respectabele leeftijd van 38 jaar.

VINIFICATIE

Handmatige oogst vanaf half oktober, extreem strenge selectie. Vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 50% nieuwe en 50% eenmaal gebruikte vaten van Frans eikenhout gedurende 20 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd. 2 jaar rijping op fles voordat de wijn aangeboden wordt.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Prachtige mahonie-kleur met de schakering 'baksteen'. Heel kenmerkende kleur voor wijnen op basis van de Nebbiolo-druif.

NEUS

Een neus om stil van te worden... Intens, maar zo verfijnd. Delicaat, maar feitelijk is dat hier verborgen kracht. Ingetogen, maar juist daardoor imponerend. Poeh, tis net poëzie... Crème van pruimen en rozenbottel, Darjeeling- en Lapsang Souchon-thee, verwelkt rozenblad, subtiel animale tonen en nog veel, heel veel meer. Wijn om minutenlang aan te blijven ruiken en keer op keer iets nieuws te ontdekken.

SMAAK

Bescheiden entree, maar wanneer de wijn eenmaal de smaakpapillen beroert... Fascinerend! Beter nog: FASCINEREND! Wow, wijn om stil van te worden. Krachtig, maar wel degelijk verfijnd. Zo veel schakeringen in de smaak/mond, dat het vrijwel niet te omschrijven is. Jong nog nu, maar werkelijk een belofte. Uit de proefnotitie van jaargang 2017, maar 1 op 1 over te nemen voor deze 2018: "Zeer solide tanninestructuur en een voorbeeldige balans tussen zuren, tannines en fruit/sap. Fors alcoholpercentage (14,5%), maar dat wordt op geen enkel moment als storend ervaren." Fabuleuze wijn.

CULINAIR

Grote en zeer contrastrijke dinerwijn: osso buco, lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund in combinatie met zwarte truffels.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2025 / 2040

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top