The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Tja, als dit geen Riesling is ... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd.
€ 17,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurLicht geelgroen met een gouden schakering.
NeusTja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. Door de zon geroosterde druiven, wilde perzik, appel, bescheiden tropische vruchten en zelfs al een voorzichtig spoortje 'goût de pétrol'. En ook de bodem spreekt: volop mineraliteit en de geur van natte stenen na een mals regenbuitje.
SmaakWakker makende, verkwikkende en direct de smaakpapillen op scherp zettende frisheid. Heerlijk rinse zuren waar een ferme dosis sap tegenover staat. Elegant, maar wél uitgesproken en voorzien van een ferme smaakkracht; dankzij de zuren, die als een koorddanser door de wijn lopen, blijft het mooi rank. Vrijwel geen restzoet, knap droog gevinifieerd.
BodemWijngaarden gelegen in Freinsheim, Kallstadter en Ungstein. De bodemsamenstelling verschilt onderling, gemene deler is dat alle percelen rijk zijn aan kalk. In de wijngaarden staan ook andere gewassen (o.a. boekweit en wortels) aangeplant om meer bodemleven te creëren.
VinificatieZowel de vergisting als rijping vinden plaats in RVS cuves.
Zacht gerookte vis (forel), snoekbaars en nieuwe haring. Of, spectaculairder: wat te denken van een gebraden fazantfilet? Eventueel vergezeld door wat langzaam gegaarde zuurkool? Of de Franse klassieker ‘lapin aux pommes’, de betere chefs bereiden dat met een scheutje cider en dan is een Riesling echt een schot in de roos! Vooruit, nog een laatste suggestie: parelhoen (boutjes of filet) met een witte wijnsaus.
Specificaties
SoortWit
Oogstjaar2023
Bruikbaar2024
Houdbaar2028
Alcohol %12,0%
LandDuitsland
StreekPfalz
Druif/Druiven100% Riesling.
Reviews
9
10
De Grote Hamersma
Ook wel eens lekker voor de afwisseling: een wijndomein waarvan de geschiedenis nu eens niet elf of meer generaties teruggaat.
Simone, Steffen en Andreas Rings zijn pas sinds 2001 met wijndruiven doende. Maar doen dat wel met volledige toewijding.
Alle percelen (duurzaam) met de hand bewerken, geen zwaar materieel in de wijngaarden om het inklinken van de grond te voorkomen, het gebruik van wilde, druifeigen gisten en niet of nauwelijks filteren….Het levert in ieder geval een riesling op om door een ringetje te halen.
Voorbeeldmateriaal: lemony, botdroog en transparant zonder vulling te ontberen. Een perzikzucht, kalkknisper, een superieur sappig roze grapefruitbittertje, sabbelen op een grassprietje. Verrukkelijk mals uit de Pfalz.