Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,25

Terroir de Garrigue
Merlot 2019
Pays d'Oc IGP

Een Merlot uit het boekje: zacht en vriendelijk, maar wel degelijk smaakrijp.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Terroir de Garrigue

BODEM

Wijngaarden in de omgeving van de stad Nîmes. Percelen op het zuiden gericht met een kleibodem rijk aan kalk, vuursteen en mergel. De wijngaarden worden volgens de zgn. lutte raisonnée bewerkt; met respect voor de natuur dus.

VINIFICATIE

Directe persing en aansluitend vergisting op RVS.

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Dieppaars; enige transparantie. Kleur die volledig past bij de druif en het type wijn.

NEUS

Bijzonder aangename, verleidelijke geur. Meer dan voldoende rijpheid in de neus. Zwarte pruimen en andere donkere vruchten zoals bramen, zwarte bessen, kersen en ingedroogde krenten. Subtiel gekruid. Vriendelijke stijl.

SMAAK

De aanzet is zoals de neus doet verwachten: vriendelijk en zacht. Maar wanneer de wijn de gelegenheid krijgt om alle smaakpapillen te beroeren, blijkt het toch behoorlijk smaakintensief glas wijn. Helemaal niet zo gepolijst als de eerste indruk doet vermoeden. Deugdelijke tanninestructuur, zeker niet streng, maar ook allesbehalve lieflijk. Ruim voldoende sap en smakelijke zuren. Een Merlot uit het boekje.

CULINAIR

Een heerlijke wijn voor alledag. No nonsense, maar eenvoudigweg heel smakelijk. Serveer bij ‘doordeweekse’ gerechten als een andijviestamppot of bij een goudeerlijke gehaktbal. Het hoeft niet altijd zo hoogdravend te zijn…

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top