Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€52,50

Tablas Creek
Esprit de Beaucastel 2011
Paso Robles

Dit is genieten in de diepte van verfijnde kracht en ontroerende harmonie.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een duidelijk waarneembare oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Perrin-familie van Château de Beaucastel en Robert Haas, hun Amerikaanse ex-/importeur. Inmiddels als handelaar/importeur met pensioen maar super actief als producent.

VINIFICATIE

DRUIVEN

40% Mourvèdre, 30% Grenache, 20% Syrah en 10% Counoise.

KLEUR

Fraai, licht geëvolueerd robijnrood met de schakering mahonie. Superieure, ruim voldoende krachtige kleur met de transparantie van de klasse-wijn.

NEUS

Rijk boeket, Mediterraan, met die onweerstaanbare combinatie van bloemen, kruiden en rijpe vruchten. Heerlijk verschoond van geprononceerde houttonen en deze geurenrijkdom biedt een totaalimpressie van harmonie en puurheid.

SMAAK

Die harmonie en puurheid komen ook vanaf het eerste mondcontact meteen tot uitdrukking. In deze materie gaan een genereuze, warme smaakrijkdom, een elegant blijvende opulentie, de juiste, echt zachte frisheid en magistraal gepolijste tannines op een werkelijk fascinerende wijze samen. Knappe verfijning in de smaakkracht en wie zou denken dat er door deze vorm van totale harmonie sprake zou kunnen zijn van een gebrek aan reliëf en contrast heeft het gelukkig helemaal mis.

CULINAIR

Grote en even verleidelijke als verfijnde diner/wildwijn: combineren met vleugelwild, wild konijn en bospaddestoelen, zuiglam, kalfsschouder en kalfslever.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2015 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top