Eric Forest

Mâconnais

 

**  

Een 'must' voor iedere Bourgogne-liefhebber!

APRIL / MEI 2023

Eric Forest, de ster van de Mâcon!


Rijzende ster of ster? Sinds de introductie in 2011 hebben we het over Eric Forest; de rijzende ster in de Mâcon … Inmiddels zijn we elf jaar -en elf oogsten verder en vragen we ons af: is hier zo langzamerhand niet gewoon sprake van een ster in de Mâcon?

De uiterst vriendelijke en aimabele Eric is zijn hele leven al actief in de wijnbouw. Het werd hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hij heeft Vergisson een aantal jaren verlaten voor zijn studie oenologie in Orange en verschillende stages bij vooraanstaande producenten in de Rhône en Washington (VS), maar daarvoor en daarna is hij altijd actief geweest in de Mâcon. We hebben hier van doen met iemand die het gebied van binnen en van buiten kent en zichzelf het plezier heeft gedaan om zijn kennis buiten de regio uit te breiden.

Eric respecteert alles om hem heen en gelooft in de kracht van de natuur. Hij is dan ook een groot voorstander van een biologische/biodynamische aanpak en past deze toe gedurende het hele proces. Verder is hij ervan overtuigd dat alles tijd en aandacht vergt. Hij geeft zijn stokken en wijnen de tijd die ze nodig hebben en doet zo veel mogelijk met de hand. In de wijngaard gebruikt hij bijvoorbeeld geen machines en in de kelder laat hij de zwaartekracht zijn werk doen.

Eric heeft de wil om het werk van zijn familie voort te zetten en de ambitie om op zijn eigen manier het beste uit zijn terroir te halen. Met een royale achtergrond in de wijnbouw, zorgvuldig opgebouwde kennis, een verantwoorde aanpak, onderhand heel wat ervaring en vooral de juiste instelling, kan het haast niet anders dan dat dit tot bijzondere resultaten leidt.

Het is uiteindelijk aan ieder voor zich om antwoord te geven op de vraag of hier sprake is van een ster. Op onze beurt zeggen wij volmondig ja! We bevelen de wijnen van harte aan en zijn ervan overtuigd dat je tot dezelfde conclusie komt.

De oogstopbrengst in de Bourgogne is de laatste jaren kleiner dan normaal. De beschikbare hoeveelheden zijn daardoor beperkt en van sommige wijnen van Eric Forest is zo weinig beschikbaar dat we ze niet eens kunnen aanbieden. Op deze pagina bieden we vijf wijnen aan waarvan een redelijke hoeveelheid voorradig is. We hebben ze voorzien van de proefnotities/impressies en culinaire suggesties van Erik J. Sauter sr.


  Inhoud0,75 L
  Eric Forest | le Clos des Charmes 2020 Mâcon-Pierreclos AOC
  € 41,75
  Eric Forest
  le Clos des Charmes 2020
  Mâcon-Pierreclos AOC
  Spannend, contrastrijk met de fijnste bittertonen. Op het niveau de beste witte Bourgognes (€ 100+).
  • Verantwoord
  Inhoud0,75 L
  Eric Forest | Terre Noire 2020 Saint-Véran AOC
  € 42,50
  Eric Forest
  Terre Noire 2020
  Saint-Véran AOC
  Witte kalkrots, sombere, koele kleigrond en 100 jaar oude stokken in de handen van een briljante wijnmaker…
  Inhoud0,75 L
  Eric Forest | 24 Carats 2020 Pouilly-Fuissé AOC
  € 79,00
  Eric Forest
  24 Carats 2020
  Pouilly-Fuissé AOC
  Een geheel aan weelde dat alleen de allergrootse witte wijnen kunnen bieden ... Een heus monument!