Ilatium

Veneto

Rode-wangetjes-wijn bij uitstek!

JANUARI / MAART 2024

Dé Winterwijn!


Zoals inmiddels bekend verondersteld, selecteren we voor ieder seizoen, voor jou en al onze andere klanten, een specifieke wijn. Verteerbaar wit of rood in het voorjaar, een levendige en dorstlessende wijn voor de zomer, een wat rijker en gestructureerder glas voor de herfst en voor de winter neigen we veelal naar rood van het kloeke en robuuste type. Voor deze winter hebben we een echte rode-wangetjes-wijn uitgekozen: ripasso! 

Het proces voor ripasso is minder tijdrovend dan voor amarone, maar de productie van amarone is onontbeerlijk wanneer een producent ook ripasso op de markt wil brengen. De totstandkoming van een ripasso begint niet anders dan die van een ‘normale’ rode wijn uit Valpolicella. Die wijn hergist vervolgens op de droesem die overblijft na de productie van een amarone. Zo krijgt de wijn een ‘boost’ van jewelste en ontwikkelt zo extra smaakkracht en alcohol. Ook deze wijn rijpt aansluitend nog op eikenhouten vaten. Korter weliswaar dan de amarone, maar nog altijd zo’n 12 tot 15 maanden. De wijn biedt nu een ruige smaakkracht en rusticiteit die zich volmaakt zullen plooien naar het juiste tegenspel op het bord. Italianen zijn dol op dit soort contrasten en als er sprake is van een juiste spijs-wijn-combinatie, dan is het plezier inderdaad groots te noemen!

Zet de wijn gerust op tafel tijdens de winter en zeker op de wat koudere dagen in dat jaargetijde  ... De ripasso is voortreffelijk bij (ruig) rundvlees, zoals een T-bone- of Tomahawk-steak, maar ook een bavette. 


  Inhoud0,75 L
  ILatium 2018 Valpolicella Ripasso Superiore DOC
  Aanbieding
  Special Price € 16,95 Regular Price € 19,25
  Ilatium
  2018 Valpolicella
  Ripasso Superiore DOC
  Menigeen zal dit te zwaar vinden, maar met het juiste tegenspel aan tafel is het heus een feestje!