The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Kan de confrontatie met de beduidend kostbaardere Grand-Cru-Classé-neven uit Saint-Emilion heel goed aan ...
€ 15,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurKrachtige Bordeaux-rode model-kleur met de schakering pioenroos. Opvallend weinig evolutie en dat is belofte voor de bewaarkracht ondanks de “bescheiden” reputatie van het jaar 2021.
NeusGenereus boeket met de aantrekkelijke combinatie van “zoete” hout-aroma's en de verleidelijke, rijpe vruchtenaroma's van de goude Saint-Emilion. Houtteer, kirsch, confiture van kersen en bramen.
SmaakOpvallend goed en krachtig gestructureerd, zeker in relatie tot het jaar. Groot smaakoppervlak en rijk aan alles: smaakkracht, fijne wijnzuren, fraaie tannines. Contrastrijke finale met een grote lengte. Dit overstijgt absoluut de reputatie van het jaar en biedt een uitzicht op een langdurige, positieve fles-ontwikkeling.
BodemIn totaal 25 ha wijngaarden met een zware bodem (zoals in Pomerol) van van kalkhoudende klei en leem. De wijngaarden worden geploegd en er is sprake van een duurzame werkwijze (geen chemische bestrijdingsmiddelen). Zorgvuldig bladmanagement en eventuele groene oogst in augustus ter verwijdering van minder goed gepositioneerde trossen. 33 jaar oude stokken.
VinificatieWijnmaakster Cécile Dupuis wordt bijgestaan door Michel Rolland en Christian Veyry. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kistjes waarvan de inhoud op de vibrerende sorteertafels terecht komt. Hierbij worden de niet perfecte druiven geëlimineerd. De percelen worden apart gevinifieerd en de resultaten later geassembleerd. De gisting en het lange inweekproces (1 maand) geschieden op geïsoleerde gisttanks met volledige temperatuurbeheersing. Rijping volgt op het fijnste Franse eikenhout (1/3 nieuw, 1/3 op een maal eerder gebruikt hout en 1/3 met hout waarin 2 wijnen gerijpt zijn). Afhankelijk van de ontwikkeling van de wijn wordt deze tijdens de fustrijping 1 tot 2 maal per jaar overgestoken (van vat verwisseld met achterlating van het zware bezinksel).