Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,25

Bernard Schneider
Chasselas 2020
Alsace AOC

De druif Chasselas staat op veel plekken aangeduid en vrijwel overal noemt men ‘m anders. In Duitsland kennen we de druif als Gutedel en in Zwitserland gaat ie als Fendant door het leven. In de Elzas houdt men het op Chasselas.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Chasselas

KLEUR

In de fles lijkt de wijn aanzienlijk donkerder dan in het glas; eenmaal ingeschonken is de wijn teder zachtgeel.

NEUS

Klassiek Elzas, maar allesbehalve bedwelmend of overdonderend. Kruidige neus die in de verte wel wat doet denken aan de streekgenoten Gewurztraminer en Muscat; het lijkt er op dat dit 'best of both worlds' is, maar dan delicater dan de twee genoemde uiterst aromatische druiven. Abrikozenfonfiture, muskaat en rozenblad.

SMAAK

Mondvullende aanzet door het net niet droge karakter; net wat vetter in de mond dan een strak droog gevinifieerde witte wijn. Dankzij de zuren echter, wordt enige overdaad aan zoet knap vermeden. Smaakintensief zonder overdaad. Plezierig bescheiden alcoholgehalte (11,5%) en dat is tegenwoordig een zeldzaamheid...

CULINAIR

Aantrekkelijke buiten-de-maaltijd-wijn (terras, tuin, strand, zwembadrand etc.) met wat geschikte, pikant gekruide hapjes. Aan tafel bijvoorbeeld bij kaasfondue of een 'carpaccio' van rauwe coquilles. De liefhebber van sterke zachte kazen als Münster en zelfs Rommedoe is hier eveneens aan het juiste adres.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top