Rosé wijn

Huidige filters
Land: Argentinië
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Rosé wijn

De lekkerste rosés!


l'Etoile de Mer 2021 Pays d'Hérault IGP

50% Grenache en 50% Cinsault.

De meest lichtvoetige rosé van het stel is zonder meer l’Etoile de Mer. Cinsault en Grenache Noir vormen hier een perfect duo. De wijn is gul, net niet beendroog terwijl van een storend zoetje absoluut geen sprake is. Voorbeeldige balans! Een eerdere jaargang omschreven we als ‘no-nonsense-rosé’ en die kreet herhalen we met genoegen voor jaargang 2021. Gemaakt om met  vrienden te delen! Wat eenvoudig fingerfood binnen handbereik en uw geluk kan niet op …

Famille Maurel 2022 Pays d'Oc IGP

70% Cabernet-Sauvignon, 20% Grenache en 10% Syrah.

De term ‘kloek’ is ieder jaar weer van toepassing op de rosé van wijnmaker Olivier Ramé (Famille Maurel). Wat fermer gestructureerd dan menig rosé uit de Languedoc, maar daardoor juist onderscheidend. Niet te massief voor bij de borrel in de voorjaarszon, terwijl ie over voldoende kracht beschikt om aan tafel overeind te blijven. Ons persoonlijke favoriete gerecht om er bij te serveren zijn gefrituurde spierinkjes. In een handomdraai gemaakt, smaakrijk en iedereen geniet er van. Maurel Rosé biedt voldoende tegenwicht aan het vettige en zoute karakter van dit gerecht.

Extrême Gris 2022 Coteaux du Languedoc AOP

60% Mourvèdre en 40% Grenache Noir.

Menig consument loopt er mee weg. De frozen bottle draagt bij aan z’n populariteit, maar het is toch echt de inhoud die het ‘m doet. In tegenstelling tot veel rosés uit de Languedoc, is het hier niet de Grenache-druif die aan de basis staat, maar de Mourvèdre. Insiders weten dan dat we te maken hebben met de koningsdruif (!) uit Bandol. En neem van ons aan: als u de fles en herkomstbenaming (en de prijs niet te vergeten) niet zou zien, zou ie door kunnen gaan voor een rosé uit de Provence.

Saurus 2021 Patagonië

100% Pinot Noir.

Bij rosé van de Pinot Noir-druif, denken we natuurlijk direct aan Loire-rosés zoals Sancerre en Menetou-Salon. Dankzij de gerenommeerde herkomstbenaming hangt daar vaak een pittig prijskaartje aan. Maar zoals bekend (toch?) gedijt de Pinot Noir ook heel best in het zuiden van Argentinië. Krokant, verfijnd, rank en gezegend met dat kenmerkende ‘bessige’ karakter van de Pinot Noir-druif. Als het aan ons ligt, noemen we ‘m voortaan ook een Sauter-klassieker… Maar dat mag u natuurlijk bepalen! Ziet u ‘m komend jaar weer terug op onze site, dan weten we zeker dat het een blijvertje is. Subliem bij geroosterde tonijn!

Famille Laplace | les 3 Petits Cochons Roses 2021 Vin de France

100% Tannat.

De nieuwe generatie Laplace die recent is aangetreden op Château d’Aydie, zorgt direct voor nieuw elan! Cuvée ‘les 3 Petits Cochons’ is er hét bewijs van. Grootvader Pierre zou in zijn tijd nooit een rosé op de markt hebben durven brengen vermoeden we zo… Maar ‘de jeugd’ doet het gewoon. En hoe! Zij weten de Tannat-druif dusdanig te temmen en er een meer dan bekoorlijke rosé van te maken. Delicaat en verfijnd en op gastronomisch vlak vele malen interessanter dan menig Provence-rosé… Dit heeft een behoorlijke bite! Gegrilde octopus en kippenvleugeltjes zijn de eerste suggesties, maar een gerecht met varkensvlees mag met zo’n label natuurlijk niet ontbreken! Wij serveerden er een kotelet van Baambrugs Big bij, hemels! Met een ander (delicaat) ras gaat het ongetwijfeld ook.

Domaine de la Croix | Irrésistible 2022 Côtes de Provence AOC Cru Classé

Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon, Tibouren en Rolle.

Even ten zuidwesten van Saint Tropez en ten westen van de populaire badplaats Ramatuelle is het schitterende Domaine de la Croix gelegen. We bevinden ons hier in het hart van het Presqu'île de Saint-Tropez, onderdeel van de appellation Côtes de Provence. Al sinds jaar en dag staat deze streek bekend om haar rosés. Ook op Domaine de la Croix is rosé dominant: maar liefst 84% van de wijnen die het domein verlaten, zijn roze gekleurd. Cuvée Irresistible is een blend van maar liefst 7 verschillende druivenrassen. De blauwe druiven Grenache, Mourvèdre en Cinsault zijn samen goed voor zo’n driekwart van de assemblage; het resterende deel bestaat uit Syrah, Cabernet Sauvignon, Tibouren en de witte druif Rolle. De naam van de wijn is bepaald niet uit de lucht gegrepen, want onweerstaanbaar, dat is ie absoluut! Zeker wanneer u de wijn schenkt in combinatie met enkele fraaie Provençaalse gerechtjes. Denk aan een smeuïge tapenade, een salade van gegrilde venkel en sinaasappel of beignets van courgette.

LEVERBAAR VANAF MIDDEN APRIL 2023.