e-Magazine Château de Beaucastel


LE MILLÉSIME 2022 | "UN GRAND CLASSIQUE"

 

De wijnen van Château de Beaucastel staan al decennia lang heel hoog genoteerd in de top-100 van de beste wijnen van de wereld. Een waardering die niet uit de lucht is komen vallen, maar het resultaat is van een door opvolgende generaties consequent doorgevoerde kwaliteitsverbetering van een uniek patrimonium op wijngebied.

Verworven door de eerste generatie op een moment dat de wijngaarden nauwelijks waarde hadden. Tot grote bloei gebracht door de tweede generatie in de persoon van de dramatisch vroeg gestorven visionair Jacques Perrin. Hij introduceerde als eerste duurzame wijnbouw met de technieken van de bio-dynamie op een moment dat dit door collega's en adviserende oenologen als hekserij werd beschouwd. Met veel tegenwerking, maar niemand kon de onverzettelijke Jacques tegen houden …

De derde generatie (Jean-Pierre en François) zette dit als duo door en maakte op briljante wijze gebruik van het enorme potentieel. Zij bouwden de overgenomen basis uit tot een wijnimperium zoals er maar een paar in de wijnwereld voorkomen. De vierde generatie (7 Perrins!) is nu al een tijd aan het stuur en ze gaan door. Niet verblind door het enorme succes en de daarbij behorende rijkdom, maar in de stijl en de traditie van de voorafgaande generaties.

We hebben het al een aantal keer geschreven … dankzij de toenemende rijkdom aan kennis vanuit hun opleiding en gebruik makend van de unieke ervaring uit het verleden worden de wijnen nog steeds beter. Hetgeen ook nu weer het geval is …

De wijnen van de oogst 2022 worden door de Perrins getypeerd als een geweldige klassieker! Rijp fruit, een rijke/complexe smaakstructuur omlijst met zijdezachte/gepolijste tannines en een voortreffelijke frisheid. Wederom is in alle wijnen overduidelijk de Perrin-signatuur, waarin kracht en finesse samengaan, aanwezig.

Het oogstrapport en de proefnotities in het bijgevoegde e-Magazine geven een aardige eerste indruk van de wijnen van de oogst 2022.

Welnu, 2022 ‘en primeur’ … De rode wijnen van Château de Beaucastel, de les Sélections Parcellaires en Clos des Tourelles al een aantal jaren ‘en primeur’ aan. De ervaring leert ons dat de les Sélections Parcellaires en Clos des Tourelles -vanwege de zeer beperkte beschikbaarheid- al in deze fase uitverkocht raakt. Voor de rode wijnen van Château de Beaucastel gaat het ook steeds meer die kant op. De wijnen zijn te zijner tijd nog wel verkrijgbaar, maar tegen een heel andere prijs …

‘En primeur’, ofwel in de voorverkoop uw reservering plaatsen, is en blijft voor deze wijnen zinvol. Sterker nog … het zal in de toekomst een van de weinige mogelijkheden zijn om de wijnen tegen een enigszins acceptabele prijs te kopen.

U kunt uw eventuele bestelling uitsluitend telefonisch (043-3637799) of per e-mail (info@sauterwijnen.nl) plaatsen. Onze medewerk(st)ers controleren direct de beschikbaarheid voor u en sturen u een reserveringsfactuur ter bevestiging.

Bij voorbaat dank voor uw interesse en eventuele bestelling.

Sauter Wijnen

 


Famille Perrin – les Sélections Parcellaires

ROOD   Vinsobres AOC | Les Hauts de Julien – VV (2022) (0,75 l)
Prijs: € 43,00 | Voorverkoopprijs: € 34,50 - UITVERKOCHT
ROOD   Gigondas AOC | L'Argnée - VV (2022) (0,75 l)
Prijs: € 81,50 | Voorverkoopprijs: € 65,00 - UITVERKOCHT

Domaine du Clos des Tourelles

ROOD   Gigondas AOC | Clos des Tourelles (2022) (0,75 l)
Prijs: € 81,50 | Voorverkoopprijs: € 65,00 - UITVERKOCHT

Château de Beaucastel

ROOD   Côtes du Rhône AOC | Coudoulet de Beaucastel (2022) (0,75 l)
Prijs: € 39,50 | Voorverkoopprijs: € 31,50
ROOD   Côtes du Rhône AOC | Coudoulet de Beaucastel (2022) (1,50 l)
Prijs: € 85,00 | Voorverkoopprijs: € 68,00
ROOD   Châteauneuf-du-Pape AOC (2022) (0,75 l)
Prijs: € 136,50 | Voorverkoopprijs: € 109,00
ROOD   Châteauneuf-du-Pape AOC (2022) (0,375 l)
Prijs: € 68,25 | Voorverkoopprijs: € 54,50 - UITVERKOCHT
ROOD   Châteauneuf-du-Pape AOC (2022) (1,50 l)
Prijs: € 285,00 | Voorverkoopprijs: € 227,50