The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurRobijnrood met een mahonie schakering; voorbeeldige kleur voor een Sangiovese op niveau.
NeusAlle kenmerken van de Sangiovese-druif komen hier samen: bramen, zwarte bessen, kersen, leer / paardenvacht, tabaksblad, cederhout, zoete specerijen (kaneel, kardemom etc). En dat allemaal in 1 wijn… Overdonderend? Tja, het is niet de eerste de beste wijn uit Toscane. Maar er is sprake van een optimale balans waardoor het geenszins zwaar of machtig overkomt. En hout is niet te bespeuren in de neus, dus het is echt puur fruit wat zich hier manifesteert.
SmaakKrachtige aanzet, maar mede door de ranke zuren komt dit geenszins zwaar over. De wijn danst door de mond en overtuigt door de fijnheid. Heerlijk rijpe tannines; nergens drogend maar ze dragen wel bij aan een solide structuur. En niet alleen de structuur is in orde, ook de textuur is voorbeeldig. Delicaat en fijn, maar met voldoende vlees op de botten en daardoor de nodige ‘power’.
BodemDe familie Angelini heeft niet 1, niet 2, maar 3 bezittingen in Toscane. De drie rozen op het schild op het label staan symbool voor de 3 domeinen. Deze wijn wordt gemaakt door het fruit van de drie domeinen te assembleren. Van een gemene deler in de bodemeigenschappen is dus geen sprake.
VinificatieDe druiven van de verschillende domeinen vergisten separaat van elkaar. Alles op temperatuur-gecontroleerde cuves. Een klein deel vergist op zeer lage temperatuur (+/- 8 graden C.) voor een optimale extractie van de primaire tonen. Spontane malolactische vergisting. Er wordt bewust enig (lees: een fractie) restsuiker behouden.
Konijn in een rode wijnsaus is de eerste combinatie waar we aan denken. Dat klinkt zwaar, maar wanneer goed bereid (en de bijgerechten beperkt worden gehouden) is het heel verteerbaar. Gerechten met kip en zwarte olijven zijn ook geheid een schot in de roos.