Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Yotuel
2018
Ribera del Duero DO

Onmiskenbaar Spaans, maar geen overdaad.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Y Vinedos Gallego Zapatero

BODEM

Yotuel Roble is het resultaat van een nauwkeurige assemblage van de sappen van drie percelen (Molino, Dujos, en Pincha Ratas). Het aangeplante druivenras in de genoemde wijngaarden is identiek: 100% Tinta del País, de lokale benaming voor Tempranillo.

VINIFICATIE

De oogst is altijd handmatig en na binnenkomst in de ‘chai’ worden de druiven per wijngaard verwerkt en gevinifieerd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van druifeigen, wilde gisten. Rijping gedurende 9 maanden op houten vaten, deels nieuw. 90% Frans eiken, 10% Amerikaans eiken.

DRUIVEN

100% Tinta del País, de lokale benaming voor Tempranillo

KLEUR

Massieve, dieppaarse kleur met een donkere kern.

NEUS

Onmiskenbaar Spaans door het effect van het getoaste eikenhout. Tegelijkertijd beschikt de wijn over een zekere lichtvoetigheid (alles in perspectief); geen overdaad en dat stemt positief. Gedroogde vijgen, dadels gehuld in pure chocolade en vers gebrande Arabica-boontjes. Madagascar-vanilla en het dekblad van een eersteklas sigaar.

SMAAK

Compleet mondvullende aanzet, subtiel romig en zijdezacht. Als een gebalde vuist in een satijnen handschoen. Type: ruwe bolster, blanke pit. Hecht, maar niet massief. Degelijke tanninestructuur, zeer solide. Geringe zuurgraad, maar dat past bij het type wijn. De lengte? De wijn is de mond niet uit te krijgen... Indrukwekkend. Voor optimaal genot even decanteren.

CULINAIR

Dinerwijn van formaat: gedurende de koele najaars- en wintermaanden een dankbare compagnon van uiteenlopende stoofgerechten. Voor de BBQ'ers: de niet al te magere delen van het rund sluiten naadloos aan. Dichtschroeien op hoog vuur en daarna op lagere temperatuur langzaam garen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top