Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Xavier Clua
El Solà d'en Pol 2020
Terra Alta DO

Een hoofdrol voor de Garnacha Blanca; de Viognier zorgt voor nét dat beetje extra spanning.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Xavier Clua

BODEM

Wijngaarden gelegen in Castellets en Cova.

VINIFICATIE

Na de pluk in de eerste twee weken van september worden de druiven direct geperst. Aansluitend de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (16-18 graden C.). Tenslotte een rijping van drie maanden op RVS cuves alvorens de wijn wordt gebotteld.

DRUIVEN

90% Garnatxa Blanca en 10% Viognier

KLEUR

Zachtgeel met een frisse zweem.

NEUS

De Garnatxa Blanc (of Grenache Blanc) is van nature geen al te uitbundig druivenras, toch heeft Xavier Clua er een behoorlijk expressieve wijn van weten te maken. Toegegeven: de toevoeging van de aromatische druif Viognier draagt er ook aan bij. Tonen van steenfruit (perzik, verse abrikoos) en peer in een optimaal rijp stadium. Voorts wat lentebloesem en zuivel (creme fraiche).

SMAAK

Dit maakt direct bij de eerste slok indruk: wat een indrukwekkend breed smaakoppervlak in de mond! Zacht als de huid van een perzik, geringe zuren die de breedte nog eens benadrukken en in de finale een meer dan fraaie licht bittere toets. Fractie zilt in de finale. Hoogst onderscheidende wijn met een dorstlessend karakter én een fors gastronomisch potentieel.

CULINAIR

Deze zomerse dorstlesser heeft niet veel nodig… met een paar tapas of simpele borrelhappen is het feest al snel compleet!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top