Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Soltus
Ambré
Rivesaltes VDN

Zeer origineel, verrukkelijk ouderwets en zeer hoog van kwaliteit.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Soltus

BODEM

VINIFICATIE

De wijn wordt de gelegenheid gegeven op lage temperatuur een deel van zijn suikers te vergisten. Tijdens dit proces wordt de gisting afgebroken door toevoeging van alcohol. Zo blijft een deel van de edele druivensuikers onvergist wat de wijn een edelzoet karakter geeft. Deze mutage is kenmerkend voor deze van nature zoete wijnen (vins doux naturels).

DRUIVEN

Grenache Blanc en Grenache Gris.

KLEUR

Fraaie koperen kleur met een oranje glans.

NEUS

Superbe, nobel licht oxydatieve expressie met nuances die we in de fijnste sherry aantreffen: hazelnoten, amandelen, witte chocolade, honing, caramel, tonkaboon, vijgenconfituur en nog veel veer.

SMAAK

Fijn versmolten aanzet, subtiel gedoseerd zoet met meteen een weldadige frisheid. De textuur is weliswaar romig maar de materie is in het bezit van een verrukkelijke elegantie. Zeer apart en in het bezit van een groot gastronomisch potentieel.

CULINAIR

Naast desserts op basis van chocolade met gekonfijte citrusvruchten zal de combinatie met smeuige blauwe kaas mogelijk blijken. Maar dit is een van die zeldzame wijnen die een ware inspiratiebron vormen voor de creatieve en talentvolle chefs.

INHOUD / ALCOHOL

0,5 L / 16%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top