Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,50

Le Couchon
Brut Rosé
Vino Spumante Extra Dry

Een zogenaamde "extra dry" prosecco. Dat houdt verwarrend genoeg niet in dat ie beendroog is... Neigt juist wat meer richting demi-sec.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Le Couchon

BODEM

Wijngaarden in en om Marca Trevigiana.

VINIFICATIE

Vergisting in RVS cuves; aansluitend rijping gedurende 6-12 maanden, eveneens in RVS cuves. De wijn krijgt 'belletjes' middels de Methode Charmat. De wijn wordt gebotteld met een restsuikergehalte van 18 gram per liter.

DRUIVEN

Glera, Pinot Nero en Rabioso

KLEUR

Bleekroze kleur, geen zuurstok. Fijne belletjes stijgen onophoudelijk op vanuit de bodem van het glas.

NEUS

Subtiel geurend naar bosaardbeitjes en frambozen. Ook wat gisttonen en brooddeeg zoals we die in de betere champagnes kunnen ontdekken. Niet al te speels in de neus; aardig 'volwassen' prosecco.

SMAAK

Frisse aanzet met een volle en vaste mousse. Mooie zachte bubbel, geen agressieve speldenprikken. Het gehalte aan restsuiker bedraagt 18 gram per liter en dat doet vermoeden dat het een vrij zoete prosecco zou zijn. Toegegeven, beendroog is het niet, maar allesbehalve zoet. 'Gewoon' heel plezierig! Uitermate geschikt om in grote gezelschappen het glas mee te heffen.

CULINAIR

Als feestelijke aperitief met enkele eenvoudige hapjes binnen bereik bent u al een heel eind! Of als feestelijke begeleider van een uitgebreide zondagse hedonistische brunch of lunch.

INHOUD / ALCOHOL

0,375 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top