Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,50

Famille Laplace
Maydie 2016
Madiran AOP Vin de Liqueur

In de stijl van een vintage port.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

De familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc de Vic Bilh. Wijngaarden gelegen op de uitlopers van de Pyreneeën onder klimaatinvloeden van de Atlantische Oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.

VINIFICATIE

Na de persing van de handmatig geselecteerde Tannat-druiven wordt wijnalcohol toegevoegd zodat de van nature aanwezige suikers niet de gelegenheid krijgen zich tijdens de vergisting om te zetten in alcohol.

DRUIVEN

100% Tannat

KLEUR

Eerder zwartpaars, dan paarszwart; opaak! De kleur van een jonge vintage port.

NEUS

In eerste instantie heel erg gesloten. Maar allee, we hebben hier te maken met een 100% Tannat, dus verwonderlijk is dat niet. Maar als er dan flink zuurstofcontact heeft plaats gevonden...: wow! Zwarte dadels, crème van pruneaux d'Agen, gedroogde kersen, maar ook de puurste chocolade, vers gebrande Arabica (mocca! met een deel gesuikerde bonen). Alcohol zit heel fraai verpakt in de wijn en heeft op geen enkele wijze een bedwelmend effect.

SMAAK

Dikke, wat lobbige aanzet, volledig passend bij het type (versterkte) wijn. Uiterst hecht, maar toch heel drinkbaar. Zeldzaam hoge factor 'verleiding'. Fascinerend dit te mogen ervaren en wanneer men goed door heeft hoe dit tot stand komt, wordt de bewondering voor de wijnmaker en de Tannat-druif alleen maar groter. Geen vergisting, maar puur natuur sap, versterkt met alcohol. Ook in de mond speelt het alcoholgehalte (17%) geen dominante rol. Niet als zodanig waar te nemen. De lengte lijkt altijddurend... De wijn is de mond echt niet uit te krijgen.

CULINAIR

Blauwe kazen en chocolade-desserts vormen met de Maydie sublieme combinaties.

INHOUD / ALCOHOL

0,5 L / 17%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top