Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,95

Croft
Fine Ruby Port
Douro

Dit gaat zoveel verder dan de gemiddelde ruby port. Ter bescherming van de grote vintages en de fijne, belegen tawnys, is dit de port voor het moment van spontane behoefte zonder dat er een kostbare fles aangebroken hoeft te worden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Douro

WIJNMAKER

Croft

BODEM

Een bergachtig gebied met rotspartijen opgebouwd uit schist. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen zich diep in de steenachtige bodem om op zoek te gaan naar water.

VINIFICATIE

De verschillende rode druivensoorten ondergaan een aparte vinificatie en houtopvoeding van 3 jaar in eikenhouten vaten.

DRUIVEN

Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz en Tinta Barroca.

KLEUR

Beduidend rijker en warmer dan de doorsnee robijnrode (ruby) kleur.

NEUS

Authentieke port-expressie met gekneusde, overrijpe en verschrompelde druiven (rozijn) en bedwelmende florale tonen van rozenblad, kaneel en veel meer…

SMAAK

Romige, fluwelen textuur met een rijke, complete structuur. Goed geïntegreerde alcoholwarmte en de juiste viriele (tannine) kracht als tegenspel. Prachtige fruitintensiteit.

CULINAIR

Een krachtige, diep getrokken en zachtjes gekaramaliseerde stoofschotel van wild met zoete (pruimen, vijgen) en kruidige elementen (kruidnagel, kaneel). Rijke kazen (Blue Stilton, Roquefort, Livarot, Epoisse en Munster).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 20%

BRUIK-/HOUDBAAR

2015 / 2017

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top