Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€34,95

Contratto 1867
Novecento Pas Dosé 2011
Metodo Classico

Even dachten we zelfs in deze mousserende wijn de meesterhand van Giorgio Rivetti te herkennen. Zo subtiel geparfumeerd...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

Contratto 1867

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 550 meter boven zeeniveau, in en rondom Loazzolo. Percelen op het westen georiënteerd; bodem bestaat uit klei en kalk.

VINIFICATIE

Handmatige oogst en een lichte koeling van de druiven voordat de verwerking begint. De vergisting start spontaan met natuurlijke, druifeigen gisten. De assemblage van de verschillende cuves is in mei; aansluitend rijpt de wijn tenminste 36 maanden op fles. Er wordt geen liqueur d'expedition toegevoegd. De datum van het degorgement staat op de fles.

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Prachtige oudroze kleur met een subtiele geelkoperen gloed.

NEUS

Opvallend vineus. De lange rijping 'sur lie' ligt er aan ten grondslag. Subtiel geparfumeerd. Eerder gedroogd fruit (appel), dan verse vruchten. Ook gedroogd gras, bloemen en zelfs wat honing. Delicaat.

SMAAK

Fijne, maar duidelijk aanwezige en echt vaste mousse. Rijp, maar strak door een streng geregisseerde zuurgraad. Duidelijke bitters in de finale. Dit is niet gemakkelijk te doorgronden... wijn voor de doorgewinterde liefhebber van topklasse mousserende wijnen.

CULINAIR

Subliem als aperitief natuurlijk, maar schroom niet om de wijn ook bij een liefdvol bereid gerecht te schenken. Bij rode mul bijvoorbeeld of bij gepocheerde witvis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top