Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,50

Weingut Ziniel 2020
Welschriesling Vom Spitz
Burgenland

De naam 'Welschriesling' werkt verwarrend: er is geen enkele verwantschap met de Riesling-druif... Heel goed staat ie niet bekend; jammer, want als de opbrengst beperkt wordt, zijn er heel goede wijnen mee te maken. Dit is er hét voorbeeld van!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

Bodem bestaat uit een combinatie van zand en leem met aan de oppervlakte grind, Stokken zijn gemiddeld 27 jaar oud.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op 25 september. De druiven worden ontsteeld en zacht geperst. Dan volgt de vergisting op temperatuur gecontroleerde cuves (15 tot 17 graden C.).

DRUIVEN

100% Welschriesling

KLEUR

Frisgroene kleur met een zilvergrijze zweem.

NEUS

Aromatische neus met een grote mate van frisheid. Floraal (weidebloesem), witte vruchten zoals (kruis)bessen, platte perzik en Honey Dew-meloen, maar ook appel en peer. Knap hoe frisse én rijpe tonen hier samen de dienst uitmaken.

SMAAK

Strakke, verfijnde aanzet met nog een heel klein 'bruisje' op de tong. Wakker makende frisheid en een wat meer geprononceerde zuurgraad dan bij de Gruner Veltliner van dezelfde wijnmaker. Een minieme hoeveelheid restzoet blijft achter in de mond, maar storend is dit geenszins. Het past juist perfect bij een wijn van deze druif! Overigens: het alcoholgehalte is wel heel bescheiden: 11,5%. Daardoor een hoge doordrinkfactor... Wees gewaarschuwd!

CULINAIR

Hier hebben we alle gewenste karakteristieken en kwaliteiten van de ideale terras- en zomerwijn: verteerbaarheid, verkwikking, dorstlessend en ook nog een prima compagnon van goed verteerbare mooi-weer-gerechten. Klassieke forelbereiding met amandelen. Met verse knoflook gebakken grote garnalen. Knapperige salades (rucula en veldsla) met wat geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top