Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,25

Weingut Ziniel 2019
St.Andräer Weissburgunder
Burgenland

De druif Weissburgunder is identiek aan de Franse Pinot Blanc. Wijnen van laatstgenoemde evenknie hebben nog wel eens wat restzoet, daar is hier beslist geen sprake van.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

Nadere informatie volgt.

VINIFICATIE

Nadere informatie volgt.

DRUIVEN

100% Weissburgunder

KLEUR

Vrijwel kleurloos. Enkel een zilveren gloed onderscheidt 'm van mineraalwater.

NEUS

Prachtig ingetogen neus waaruit een zekere klasse opstijgt. Subtiele invloed van het gebruikte eikenhout, dat zal ten grondslag liggen aan de 'luxe' die de wijn ademt. Bescheiden roostertonen en een fractie kokos en vanille ondersteunen het zachte witte fruit. De Weissburgunder is niet de meest voor de hand liggende druif om in contact te laten komen met eikenhout tijdens het vinificatieproces, maar hier wordt bewezen dat het wel degelijk een gelukkig huwelijk kan zijn.

SMAAK

Delicate aanzet met een redelijk prominente rol voor de sporen die de houtrijping heeft nagelaten op de wijn. Dik, vet of log is het echter zeker niet, de wijn blijft de koelte ademen die zo kenmerkend is voor de wijnen van Andreas Ziniel. Fijne zuren, verpakt in een wat rijker geheel. Zoals we dat ook tegenkomen bij crème fraîche of zelfs bij boerenkarnemelk. Het wat rijkere alcoholgehalte (in vergelijking met de andere wijnen van Ziniel dan, het is met 13% nog altijd redelijk bescheiden) is niet als zodanig waarneembaar.

CULINAIR

Het kan niet moeilijk zijn om aan tafel succes te hebben met deze wijn. Dankzij de houtrijping kan ie wel wat aan. Rillettes van makreel (met wat citroenzest) bijvoorbeeld of een gevlinderde kip van de BBQ. Perfecte tegenhanger van wat vettere gerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top