Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Weingut Rings
Riesling Kalkmergel 2020
VdP Pfalz

Tja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Pfalz

WIJNMAKER

Weingut Rings

BODEM

Wijngaarden gelegen in Freinsheim, Kallstadter en Ungstein. De bodemsamenstelling verschilt onderling, gemene deler is dat alle percelen rijk zijn aan kalk. In de wijngaarden staan ook andere gewassen (o.a. boekweit en wortels) aangeplant om meer bodemleven te creëren.

VINIFICATIE

Zowel de vergisting als rijping vinden plaats in RVS cuves.

DRUIVEN

100% Riesling

KLEUR

Licht geelgroen met een gouden schakering.

NEUS

Tja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. Door de zon geroosterde druiven, wilde perzik, appel, bescheiden tropische vruchten en zelfs al een voorzichtig spoortje 'goût de pétrol'. En ook de bodem spreekt: volop mineraliteit en de geur van natte stenen na een mals regenbuitje.

SMAAK

Wakker makende, verkwikkende en direct de smaakpapillen op scherp zettende frisheid. Heerlijk rinse zuren waar een ferme dosis sap tegenover staat. Elegant, maar wél uitgesproken en voorzien van een ferme smaakkracht; dankzij de zuren, die als een koorddanser door de wijn lopen, blijft het mooi rank. Vrijwel geen restzoet, knap droog gevinifieerd.

CULINAIR

Zacht gerookte vis (forel), snoekbaars en nieuwe haring. Of, spectaculairder: wat te denken van een gebraden fazantfilet? Eventueel vergezeld door wat langzaam gegaarde zuurkool? Of de Franse klassieker ‘lapin aux pommes’, de betere chefs bereiden dat met een scheutje cider en dan is een Riesling echt een schot in de roos! Vooruit, nog een laatste suggestie: parelhoen (boutjes of filet) met een witte wijnsaus.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top