Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,95

Weingut Rings
Chard. & Weissb. 2020
VdP Pfalz

Eerder de koelte van een chablis, dan de rijpheid van een meursault.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Duitsland

STREEK

Pfalz

WIJNMAKER

Weingut Rings

BODEM

Wijngaarden gelegen in Kallstadt, Ungstein en Freinsheim.

VINIFICATIE

Tussen de druivenstokken staat volop boekweit en klaver met als doel het luchtig houden van de bodem. Na de handmatige oogst worden de druiven als gehele trossen geperst. De druifeigen, wilde gisten zorgen er vervolgens voor dat de fermentatie op gang komt. Na vergisting volgt een rijping 'sur lie' op een combinatie van RVS en houten foeders.

DRUIVEN

Chardonnay en Weissburgunder

KLEUR

Helder en fris: zilvergrijs met een groene zweem.

NEUS

Koele, zuivere neus met volop mineraliteit. Het hout is vrijwel niet waarneembaar in de neus; de wijn ademt door de rijping op hout wel een zekere rijkdom, maar het blijft ingetogen. Eerder de koelte van een chablis, dan de rijpheid van een meursault. De toevoeging van de Weissburgunder (Pinot Blanc) zorgt voor enige rijkdom in geur. Zacht wit fruit, bloemen, net geschilde asperges en aspergekoppen.

SMAAK

Royale, mondvullende aanzet, maar met behoud van frisheid. Fraai verpakte zuren die zorgen voor een optimale verteerbaarheid. De witte wijnen van Rings drinken zo plezierig omdat het alcoholgehalte echt bescheiden blijft: 12,5%. In de finale wordt de zuiverheid nog maar eens benadrukt. Werkelijk een knisperend droge afdronk

CULINAIR

Een van de beste wijnen bij asperges, maar ook bij heel veel uit het water. Ofwel zoetwatervis (forel, snoekbaar, gefrituurde spiering), of schaaldieren uit de zee. Denk aan kreeft of, bij voldoende budget, langoustine.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top