Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,25

Villa Huesgen
Riesling by the glass 2020
Mosel

Een perfecte kennismaking met de wijnen van de familie Huesgen.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Mosel

WIJNMAKER

Villa Huesgen

BODEM

Zeer steile hellingen en 100% leisteen. Druiven afkomstig van verschillende wijngaarden. Hoogte: 100-200 meter. Duurzame werkwijze zonder certificaat.

VINIFICATIE

Handmatige oogst. De druiven worden bij het plukken op de stokken geselecteerd. En gaan zonder kneuzen of ontstelen rechtstreeks de pers in voor een zachte persing. De kelder is zo ingericht dat er voornamelijk met valdruk, dus zonder pompen, gewerkt kan worden. Koele vergisting op roestvrij staal. Geen appelmelkzurengisting. De wijn blijft langere tijd in contact met de fijne gistsporen en wordt voor de botteling slechts eenmaal gefilterd.

DRUIVEN

100% Riesling

KLEUR

Bleekgrijze kleur met een frisgroene zweem.

NEUS

Kenmerkend Riesling, maar wel met een heel frisse 'adem'. Gelei van kruisbessen, ingelegde citroenen, wat tropische vruchten en een fractie 'goût de pétrol'.

SMAAK

Echt verkwikkende aanzet die in deze jonge fase nog een extra zetje in de rug krijgt dankzij een hele lichte pareling (door de recente botteling). Mettertijd zal dat afnemen, maar fris blijft het! Goed gedoseerde zuren die als een rode draad 'door de wijn' lopen. Fractie minder restzoet dan voorheen zo lijkt het. Wat gelukkig is gebleven is het bescheiden alcoholpercentage (11,5%).

CULINAIR

Zoetwatervis-wijn bij uitstek! Bovendien warm aan te bevelen als aperitief-, terras-, zomer- en lunchwijn. Combineren met asperges, knapperige salades en gedroogde ham. Ook buiten de maaltijd heel goed inzetbaar.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top