Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,25

Terroir de Garrigue
Chardonnay 2020
Pays d'Oc IGP

Een Chardonnay uit de Languedoc die aan alle verwachtingen voldoet. Behalve aan de prijs, die hadden we blind hoger ingeschat…

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Terroir de Garrigue

BODEM

Wijngaarden in de omgeving van de stad Nîmes. Percelen op het zuiden gericht met een kleibodem rijk aan kalk, vuursteen en mergel. De wijngaarden worden volgens de zgn. lutte raisonnée bewerkt; met respect voor de natuur dus.

VINIFICATIE

Directe persing en aansluitend vergisting op RVS.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Zachtgeel met een witgouden schakering.

NEUS

We kunnen het er lang en breed over hebben, maar dit ruikt naar… : Chardonnay! Een modelwijn in z’n soort. Puur, geen opsmuk, maar echt goed herkenbaar als Chardonnay. Witte en gele vruchten, zuivel (boerenboter, kwark). Knap hoe ook deze wijn, net als zijn broertje Sauvignon Blanc, een zekere frisheid ademt.

SMAAK

Gulle, rijpe, maar niet overdonderende aanzet. Men heeft in Sommières een wijn met een behoorlijke smaakintensiteit weten te maken; knap, zonder houtlagering. Zuren lijkt niet present, maar proef nog maar eens: ze zijn kundig ‘verpakt’ in het rijpe geheel. Als de zuren er niet zouden zijn, dan zou dit log overkomen. Het is juist levendig en vol reliëf.

CULINAIR

Volop mogelijkheden te bedenken bij deze wijn. ‘Gewoon’, als borrel op een koude namiddag bijvoorbeeld. Maar ook aan tafel zien we kansen: gevogelte (kip in een romige dragonsaus) of niet te koud geserveerd bij een vitello tonnato.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top