Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,95

Pfitscher
Stoass 2020 Gewurztraminer
Alto Adige DOC

Type wijn waar je van houdt of niet.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Pfitscher

BODEM

Wijngaarden gelegen op 400-700 meter hoogte in Egna en Caldaro.

VINIFICATIE

Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS-cuves op 18 graden C. Rijping 'sur lie', op de gistcellen dus, voor meer smaakextractie.

DRUIVEN

100% Gewürztraminer

KLEUR

Zachtgele kleur met een witgouden schakering.

NEUS

Aromatische neus en zonder twijfel direct als Gewürztraminer te onderscheiden. Rozenblad, lychee, gedroogd abrikozen (tutti frutti!). Alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. Van echte geurontwikkeling in het glas is hier geen sprake; dit is vanaf het begin af aan 'in your face'.

SMAAK

Uitzonderlijke rijke aanzet; geprononceerd. De ene wijndrinker zal dit enorm aanspreken, terwijl de ander dergelijke wijnen als 'too much' ervaart. Alle begrip. Grote mate van smaakconcentratie in de mond. Opvallend droge finale, de wijn laat echt een schone mond na. Dat verwacht je niet na de eerste slok. Overigens blijft de wijn wel ellenlang nagalmen in de mond. Bepaald geen straf!

CULINAIR

Heerlijk om de maaltijd te beginnen met wat crostini met paté of een mousse van kippenlevertjes. Een glas Stoass erbij en het geluk is compleet.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 91/100

To Top