Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€21,00

Pfitscher
Saxum 2020 Sauvignon Blanc
Alto Adige DOC

Wat je noemt een cool-climate-Sauvignon! Alle voor deze druif zo kenmerkende eigenschappen zijn present.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Pfitscher

BODEM

Hoog gelegen wijngaarden (500-900 meter) in Fiè allo Sciliar en Montagna.

VINIFICATIE

Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS-cuves op 18 graden C. Rijping 'sur lie', op de gistcellen dus, voor meer smaakextractie.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Uiterst bleekgroen met een zilvergrijze gloed.

NEUS

Zeldzaam 'groen' en derhalve uitgesproken fris in de neus. Hier is de hele klassieke Sauvignon Blanc-geurenwaaier van toepassing: groene appel, buxus, vers gemaaid gras, kattenp*s, citrusfruit (zowel in verse als in ingelegde vorm), gelei van kruisbessen en ga zo maar door. Wat je noemt een cool-climate-Sauvignon!

SMAAK

Een wakkermakende frisheid in de aanzet - je bent direct bij de les. Zodra de wijn de tong beroert, staan alle smaakpapillen op scherp. Felle, maar milde zuren die de mond schoon houden. Plezierig dat het alcoholgehalte zo laag is (12,5%), dat past perfect bij het type wijn. Indrukwekkende lengte.

CULINAIR

Een veel beter aperitief is vrijwel ondenkbaar... Rins, strak en absoluut eetlustopwekkend. Aan tafel bij Crottin Chavignol (zoals ze dat in Sancerre zo goed weten te combineren) of bij geroosterde groene asperges met een zo fris mogelijke olijfolie besprenkeld.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 91/100

To Top