Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Orden Tercera
Verdejo 2021
Rueda DO

De Verdejo-druif is in no-time razend populair geworden; niet verwonderlijk! Geblinddoekt is deze wijn zelfs voor een beginnende wijnliefhebber te herkennen als mono-cépage Verdejo.

VOORRAADSTATUS

Tijdelijk niet leverbaar

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Orden Tercera

BODEM

Wijngaard met 47 jaar oude wijnstokken gelegen op licht glooiende hellingen. Kalkhoudende bodem met elementen van leisteen. In totaal 104 hectare aan percelen waarvan 50% Verdejo en de rest Viura, Sauvignon Blanc en Tempranillo.

VINIFICATIE

De druiven worden machinaal geoogst in de avonduren (wanneer het minder warm is) om een optimale frisheid te behouden. De trossen worden ontsteeld en er volgt een koud inweekproces van 8 uur. Daarna een zachte persing, een grove spontane klaring van de most (débourbage) en dan een koele vergisting (15 graden). De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt gedurende drie maanden in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Verdejo

KLEUR

Witgoud met een groene fonkeling.

NEUS

Een aromatischer wijn dan zal niet gemakkelijk te vinden zijn... wat een expressie! Modelwijn voor de Verdejo-druif. Uitzonderlijk uitbundig geurend vers gemaaid gras, groene appel, gekneusd klimop-blad (ruik maar aan de heg als ie net gesnoeid is!) en gekonfijte citrusschil. Geblinddoekt is deze wijn zelfs voor een beginnende wijnliefhebber te herkennen als mono-cépage Verdejo.

SMAAK

Zonder meer fris, maar niet zo strak als de geur doet vermoeden. Dit heeft aardig wat vulling/body en een grote mate van sappigheid. Rins, maar door de generositeit worden de zuren aardig gemaskeerd. Goede lengte. Plezierwijn van formaat voor de warmste dagen van het jaar!

CULINAIR

Van harte aanbevolen als eetlustopwekkend aperitief. Even goed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, (groene) asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top