Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Orden Tercera
Verdejo 2020
Rueda DO

Javier Sanz maakt een brede range aan wijn; deze Orden Tercera is een meer dan plezierige eerste kennismaking!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Orden Tercera

BODEM

Wijngaard met 46 jaar oude wijnstokken gelegen op licht glooiende hellingen. Kalkhoudende bodem met elementen van leisteen. In totaal 104 hectare aan percelen waarvan 50% Verdejo en de rest Viura, Sauvignon Blanc en Tempranillo.

VINIFICATIE

De druiven worden machinaal geoogst in de avonduren (wanneer het minder warm is) om een optimale frisheid te behouden. De trossen worden ontsteeld en er volgt een koud inweekproces van 8 uur. Daarna een zachte persing, een grove spontane klaring van de most (débourbage) en dan een koele vergisting (15 graden). De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt gedurende drie maanden in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Verdejo

KLEUR

Bleekgroen met een zilveren schakering.

NEUS

Grote mate van herkenbaarheid in de neus: de Verdejo-druif heeft een heel eigen karakter en dit is er een onmiskenbaar voorbeeld van. Vegetaal, groen, bladkruiden en citrusvruchten. Ook mint en witte bessen. Aantrekkelijke en aromatische wijn die een enorme dosis frisheid ademt.

SMAAK

Frisse, strakke en zuivere binnenkomst. Eenmaal in de mond zet zo'n Verdeejo alle zintuigen op scherp! Wakkermakende frisheid, mede door de ferme, maar smakelijk zuren. Dankzij de genereuze dosis sap is het niet strakdroog te noemen, maar dat is beslist geen schande. Zinnenprikkelend fris en derhalve een uitstekend aperitief!

CULINAIR

Van harte aanbevolen als eetlustopwekkend aperitief. Even goed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, (groene) asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top