Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Les Coopains
Grenache blanc 2020
Vin de France

Origineel glas wijn van de Grenache Blanc druif.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Castell Barry

BODEM

Wijngaarden verspreid over de Languedoc met een wisselende bodemsamenstelling.

VINIFICATIE

Vinificatie op RVS.

DRUIVEN

100% Grenache Blanc

KLEUR

Zachtgeel met een zilveren schakering.

NEUS

De Grenache Blanc is van nature geen expressief druivenras en dat wordt hier aardig bevestigd. Ingetogen direct na het inschenken. Pas als de wijn in contact komt met zuurstof (ruime glazen of decanteren!) geeft de wijn zich bloot. Dan ruiken we steenfruit (wijngaardperzik) en vanille en tropische vruchten. En, dat komt niet gek vaak voor in wijn, druiven. Ergens in de verte wat Muskat...

SMAAK

Heerlijk zachte, veel minder ingetogen aanzet dan de geur doet vermoeden. Wat een explosieve smaakkracht zeg! Geringe zuurgraad, waardoor de wijn nog wat massiever (en indrukwekkender!) overkomt. Wel een fors alcoholpercentage (14%), maar dat lijkt aardig te zijn geabsorbeerd door de wijn; d.w.z. het is niet als zodanig waarneembaar. In de finale mooie bitters.

CULINAIR

Een aperitief-/borrelwijn bij uitstek. Maar de wijn blijkt zich aan tafel als een kameleon aan te passen aan dat wat er geserveerd wordt: charcuterie, oesters, rillettes etc. Uitgelezen wijn om royaal te schenken onder vrienden en familie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top