Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,50

Inama
Vulcaia Sauvignon Bl. 2020
Veneto IGT

Ingetogen, maar krachtige SB met een grote mate van bodeminvloed.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Inama

BODEM

De naam van de wijn verklapt een heleboel: de bodem bestaat uit vulkanisch gesteente (gestolde basaltische lava). Perceel gelegen op 150 meter boven zeeniveau; gesitueerd op het zuidwesten. 4500 stokken per ha.

VINIFICATIE

Na de oogsten worden de trossen ontsteeld. Schilinweking gedurende 3 uur alvorens de druiven worden geperst. Vergisting op RVS cuves, gevolgd door de malolactische vergisting. Voor botteling worden de wijn niet geklaard nog gefilterd.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Frisse, groene kleur met een zilvergrijze gloed.

NEUS

Duidelijk herkenbare, maar toch vrij ingetogen neus voor een Sauvignon Blanc. Niet direct het 'groene' karakter wat bijvoorbeeld in een Loire-Sauvignon zo opvalt. Dit komt milder over. Eerder tonen van rijpe meloen, dan van Granny Smith en eerder gekonfijte citruszest, dan het sap van een citroen. Ook aspergenat en gelei van kruisbessen.

SMAAK

Ranke, frisse aanzet. Ook nu is 'mild' het juiste woord. Terwijl de wijn wel degelijk over een forse smaakkracht beschikt. Goede, maar fraai verpakte zuren. behoorlijk rokerig / mineraal, de vulkanische bodem wordt heel duidelijk weerspiegeld in de wijn. Sterker nog: we kennen niet veel wijnen met zó'n sterke bodeminvloed! De lengte is zeldzaam lang; kom daar maar eens om bij een Loire-Sauvignon op dit prijsniveau...

CULINAIR

De zeldzame kracht van deze wijn vraagt om bijzonder tegenspel aan tafel. Oysters Rockefeller bijvoorbeeld. Of een tartaar van zeebaars met een salsa verde.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top