Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Girlan
Müller Thurgau 2019
Alto Adige DOC

Een verademing tussen de schier eindeloze hoeveelheden Pinot Grigio uit dit deel van Italië. En nog verdraaid lekkere wijn ook!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Een deel van de wijngaarden is gelegen rondom Bolzano (550 meter hoogte), een ander deel in de regio Cornaiano.

VINIFICATIE

Alle druiven worden handmatig geoogst. Vergisting geschiedt in temperatuur-gecontroleerde RVS-cuves. Na de vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden op de bezonken gistcellen. Geen malolactische gisting.

DRUIVEN

100% Müller-Thurgau

KLEUR

Subtiel groen met een gele zweem.

NEUS

Aromatische wijn met de bijzondere eigenschap dat we er druiven in herkennen; dat gebeurt niet vaak! Ook rijpe sappige peer, lentebloesem en witte (kruis)bessen. Fractie natuurzeep.

SMAAK

Gulle en echt mondvullende aanzet; subtiel mollig. En ook hier komt de associatie met verse druiven weer sterk naar voren. Forse zuren, maar dankzij de genereuze hoeveelheid sap, zijn die aardig verpakt. Bescheiden alcoholgehalte van 12,5%, dat spreekt velen -terecht- bijzonder aan. Subtiele bitters in de schier oneindige finale.

CULINAIR

Dergelijke wijnen bieden volop mogelijkheden: perfecte wijn als begeleider van gerechten met witlof/roodlof/radicchio (niet te verwarren met 'onze' radijs. Een huisgemaakte vichyssoise, maar ook luchtgedroogde ham (San Daniele) en andere charcuterie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top