Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€29,00

Gagliole
il Bianco 2019
Toscana IGT

Grote wijn van Toscaanse bodem; kan zich meten met de top uit de Bourgogne.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem is leem verlucht met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.

VINIFICATIE

Het beste sap van de drie druiven, handmatig in kleine kistjes geoogst en zacht geperst. Op 100% nieuw Frans eikenhout gevinifieerd, uiteraard met het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen en een lang verblijf in contact met dit kostbare residu.

DRUIVEN

Procanico (identiek aan Ugni Blanc/Trebbiano), Malvasia en Chardonnay

KLEUR

Schitterend (letterlijk én figuurlijk) bleekgoud! De houtrijping heeft z'n sporen nagelaten op de kleur.

NEUS

Wow. Indrukwekkende neus waarin in eerste instantie met name het eersteklas eikenhout opvalt. Te koud ingeschonken moeten we eerlijk bekennen, pas wanneer de wijn op een temperatuur komt van 14-16 graden, geeft de wijn zich volledig bloot. Het is dat we weten dat we ons in Toscane bevinden, anders zouden we blind gaan voor de Bourgogne. Meer specifiek: Puligny-Montrachet of zelfs le Montrachet. Subtiele roostertonen, rustieke, dus echte crème fraiche, vers geroosterde noten en beurre noissette. Hier is veel, heel veel te ontdekken.

SMAAK

Krachtige, maar verfijnde aanzet. Alle smaakpapillen worden op scherp gezet wanneer deze wijn zijn intrede doet in de mond. Ook hier weer een duidelijke houttoets (we weten uit ervaring dat het hout meer en meer integreert in de wijn, naarmate de wijn rijpt). De wijn is in deze fase nog erg compact en beklijvend. Fascinerend lange finale. Fantastische symbiose van de Italiaanse druiven Malvasia en Procanico en de Bourgogne-druif Chardonnay.

CULINAIR

Grote, witte dinerwijn met dito culinair potentieel: coquilles Saint Jacques met truffel, lauwwarme kreeft, tarbot tussen huid en graat. Grote, ambachtelijke kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top