Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Famille Maurel
Chenin-Colombard 2021
Pays d'Oc IGP

Het bescheiden alcoholgehalte (12% en dat is knap in de hete Languedoc!) laat een tweede of derde glas toe...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzondere ligging waarbij de wijngaarden profiteren van twee zeeklimaten (Atlantische en de Middellandse Zee). Uitgesproken geschikte, iets zwaardere wijngaardbodem met klei, kiezel en zand. Vergelijkbaar met Fronsac (rive droite Bordeaux). Goed drainerende, zachte hellingen.

VINIFICATIE

Mechanische, maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele vergisting op roestvrijstaal. De vergisting komt op gang met druifeigen, natuurlijke gisten.

DRUIVEN

Colombard, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc

KLEUR

NEUS

De drie druivenrassen, van nature alle vrij uitbundig, lijken hier niet de wens te hebben elkaar te overstemmen. De Colombard, de meest expressieve van de drie, wordt wellicht wat getemperd door Chenin - en Sauvignon Blanc. Groene appel, bleekselderij, venkel en muntblad. Heerlijk zuivere en open expressie die uitnodigt tot het nemen van een slok...

SMAAK

Opvallend frisse, wakker makende aanzet die alle smaakpapillen op scherp zet. Hier is een prominente rol weg gelegd voor de smakelijke wijnzuren die nadrukkelijk aanwezig zijn. Rins en strak, echt een dorstlesser. Het bescheiden alcoholgehalte (12% en dat is knap in de hete Languedoc!) laat een tweede of derde glas toe...

CULINAIR

Dergelijke wijnen hebben niet veel nodig... Ideaal om te schenken als dorstlessend aperitief op een warme voorjaars- of zomerdag. Nou vooruit, een paar oesters dan.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top