Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,25

Expressif
4 Cépages 2020
Pays d'Oc IGP

Jaargang 2020 is een superieure editie van de toch al zo geslaagde Expressif-assemblage.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Expressif

BODEM

Wijngaarden gelegen op de grens van de departementen Hérault en Aude; wat preciezer: in de omgeving van Argeliers. De bodem is er rijk aan kalk en klei.

VINIFICATIE

Na de oogst worden de verschillende druivenrassen apart gevinifieerd. De vergisting vindt plaats op temperatuurgecontroleerde cuves (17 graden). De wijn rijpt op de gistcellen die regelmatig worden opgeroerd (batonnage) voor extra extractie.

DRUIVEN

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier en Vermentino

KLEUR

Frisse zilvergroene kleur.

NEUS

Sympathieke en uitnodigende neus waarin de expressievere druivenrassen (twee van de vier, nl. Sauvignon Blanc en Viognier) een prominentere plek innemen dan de andere twee. Tonen van zacht wit fruit (peer, witte perzik), maar ook bessen groene kruiden zoals munt en dille.

SMAAK

Dit maakt een heerlijk zachte entree in de mond. Geen enkele scherpte, maar juist heerlijk mild. De geringe zuurgraad draagt daar ook zeker aan bij. Echt goede vulling dit jaar! Alcohol zit prachtig verweven en is niet als zodanig waarneembaar. Fraaie bittere toets (pompelmoes!) in de finale. En die finale lijkt wel zonder einde...

CULINAIR

Als betaalbaar aperitief misschien wel onverslaanbaar. Maar ook aan tafel zijn de mogelijkheden legio: combineren met knapperige groenten als asperges, diepe oesters, geroosterde gamba's en veel uit de pikante oosterse keukens.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top