The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Eric Forest | les Crays 2020 Pouilly-Fuissé Premier Cru AOC
Eric Forest
les Crays 2020
Pouilly-Fuissé Premier Cru AOC
Zeer grote witte wijn (Premier Cru!) met een dito culinair potentieel: truffelsoep en bisque de homard!
€ 49,00
Niet op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleek strogeel met volgouden glans: dé kleur!
NeusDe krijtrotsen van de onderbodem van deze wijngaard manifesteren zich als een overtuigende illustratie van het begrip 'mineraliteit'. De houtinvloed blijft hierdoor opvallend discreet ten gunste van de vruchtenaroma's: (ananas en meloen) en florale tonen. Hoogst verfijnd dit! Niet zo gek dat deze wijngaarden zijn gepromoveerd naar Premier Cru.
SmaakDe uitgesproken gespierde materie biedt vanaf het eerste moment een fascinerende spanning. Het overdadige alcoholgehalte wordt prachtig in toom gehouden door de 'snijdende' maar ook zo smaakrijke wijnzuren. De spanning zit 'm natuurlijk in de boog zoet (incl. alc.) x zuur en het contrast, concentratie en verfijning binnen deze rijke, maar fantastisch fris blijvende materie. Zeldzaam mondschonende finale met een bijna volledige in de rijpheid gesmoorde fractie (pompelmoes) bitterheid en uiteraard een zeer grote lengte. Alles van de grootste, droge witte wijnen is hier volop present
Bodem"Les Crays" is een bodem van kalkafzetting op blauwe mergel (Plensbachian). Gelegen op een 100% zuidhelling met een sterke lichtintensiteit en beschermd tegen de frisse noordenwind. Hier komen rijke tot vette wijnen vandaan, met de mineraliteit van gemalen steen en rijkelijk voorzien van citrus-aroma's. De druiven van deze cuvée worden geoogst op verschillende percelen die tussen 1930 en 1966 zijn aangelegd en aangeplant.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.
Zeer grote witte wijn met een dito culinair potentieel: truffelsoep, bisque de homard, geroosterde kreeft, sappig gevogelte, kalfsvlees en nog veel meer ... Laat de wijn aan het einde van de rijke maaltijd terug komen bij de zorgvuldige geaffineerde, rauwe-melk-kazen