The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Rijke, zeer smaakvolle wijn met een romige textuur en een genereus mondvolume.
€ 47,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurStrogeel met een gouden glans. Klassieke modelkleur.
NeusHeerlijke, rijpe expressie met fascinerend gevarieerde facetten: uiteraard de mineraliteit en de fijne houttonen van alle Forest-wijnen. Hier een fijne rokerige mineraliteit en een impressie van geroosterde druiven, anijs (venkel), lychees en appel.
SmaakDe kalkstenen bodem zorgt hier voor zachtere wijnzuren met als resultaat een verleidelijke rondheid ... Al blijft de verkwikkende frisheid zorgen voor een perfecte balans. Rijke, smaakvolle materie met een romige textuur en een genereus mondvolume.
De royaal uitwaaierende finale zorgt voor boeiende contrasten en een toenemende concentratie in smaakwaarneming. De lengte is op het niveau van de grote, witte wijn.
BodemPiepklein perceel gelegen op een hoogte van 401 meter boven zeeniveau. Bodem van kalk en rots. Optimale zuidelijke expositie.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten (25% nieuw eiken) waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.
Dinerwijn met een hoofdletter: blank vlees (Bresse-kip, kalfsvlees), snoekbaars, kikkerbillen en wijngaardslakken. 'Grote' kazen met zowel harde (Beaufort) als zachte korst (Vacherin du Mont d'Or).