Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,50

Domaine de Joÿ
l'Eclat 2020
Côtes de Gascogne IGP

Wat bescheidener in de neus dan voorgaande jaren, maar de eerlijkheid gebiedt te vermelden dat we eerder een pré dan een nadeel vinden...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Domaine de Joÿ

BODEM

De Colombard en Ugni Blanc-stokken groeien op zuid-georiënteerde hellingen met een kiezelrijke kleibodem. De Gros Manseng gedijt in een leemhoudende bodem.

VINIFICATIE

Rijping gedurende vier maanden op roestvrijstalen cuves, waarbij het fijne bezinksel van de gistcellen regelmatig opgeroerd wordt. Dit komt de complexiteit en het rijke fruitkarakter zeer ten goede.

DRUIVEN

Colombard, Ugni-Blanc, Gros Manseng en Sauvignon Blanc

KLEUR

Fonkelend licht geelgroen.

NEUS

Wat minder uitbundig geparfumeerd dan in het verleden, al komt het zo herkenbare karakter na enige beluchting wel weer naar voren. De Colombard heeft een hoofdrol in de assemblage en voert ook in de neus de boventoon: gekonfijte citrusschil, grapefruit, mango en lychee. Expressief glas wit. Blind geproefd zou het ook als een Verdejo kunnen doorgaan...

SMAAK

Koele, strakke aanzet en een indrukwekkende smaakontwikkeling in de mond. Uitbundig en door de ferme zuurgraad bijzonder verkwikkend en dorstlessend. Volop sap en dankzij het bescheiden alcoholgehalte heel goed (door)drinkbaar. Ideale 'feestjes-wijn' derhalve!

CULINAIR

Onbeperkt inzetbaar! Aperitief, party-, lunch- en terraswijn. Uitgesproken eetlustopwekkend en een ideale begeleider van schaaldieren (mosselen, diepe oesters), knapperige salades met zacht gerookte vis en nog zoveel meer.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top