Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Domaine de Joÿ
Envie 2019
Côtes de Gascogne IGP

Een wijn met een groot dorstlessend karakter; perfect als aperitief gedurende alle seizoenen.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

WIJNMAKER

Domaine de Joÿ

BODEM

De Colombard en Ugni Blanc-stokken groeien op zuid-georiënteerde hellingen met een kiezelrijke kleibodem. De Gros Manseng gedijt in een leemhoudende bodem.

VINIFICATIE

Rijping gedurende vier maanden op roestvrijstalen cuves, waarbij het fijne bezinksel van de gistcellen regelmatig opgeroerd wordt. Dit komt de complexiteit en het rijke fruitkarakter zeer ten goede.

DRUIVEN

Colombard, Ugni Blanc en Gros Manseng

KLEUR

Zilvergrijs gekleurd met een zachtgroene zweem.

NEUS

Expressieve, maar aantrekkelijke neus. Eerlijk is eerlijk: geblinddoekt zouden we richting Sauvignon Blanc gaan. Uit de Nieuwe Wereld wel te verstaan. De knisperende frisheid die de wijn ademt, in combinatie met een opvallende dosis citrusfruit, stuurt ons die richting in. Maar in het Franse Zuidwesten wordt een dergelijk resultaat dus behaald met de 'inheemse' variëteiten Colombard, Ugni Blanc en Gros Manseng. Na enige beluchting ook volop kruisbessen en verse passievrucht. Zeer geslaagd en buitengewoon uitnodigend.

SMAAK

Opwekkende aanzet; deze wijn beschikt echt over een wakker makende frisheid! Heerlijk strak en fris, maar met volop smaak en smaaknuances. De wijn heeft een mondschonend effect en is derhalve zeer geschikt als eetlustopwekkende aperitiefwijn. In de finale de zo herkenbare bittere toets van de roze pompelmoes. Zeer welkom ter afwisseling van de vele Sauvignons...

CULINAIR

Uitgelezen aperitiefwijn! Op een lome zomermiddag biedt dit de juiste verkwikking. Als solist goed op z'n plek, maar ook tafel inzetbaar: bij een frisse salade of een ijskoud geserveerde gazpacho.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top