Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Cantina Colli Vicentini
Chardonnay 2020
Vicenza DOC

Dit is Chardonnay in z'n zuiverste vorm! Geen hout, heel puur.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De hoogte van de wijngaarden is zo'n 100-200 meter boven zeeniveau. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

De druiven worden ontsteeld en dan zacht gekneusd. Vergisting in RVS cuves met temperatuurcontrole. De wijn blijft gedurende 6 maanden in contact met de fijne gistsporen voor extra extractie.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Fris bleekgroen met een zilveren gloed.

NEUS

Heerlijk schone, zuivere neus. Dit is Chardonnay in uiterst pure vorm, verschoond van effecten van rijping op eikenhout. Eerder groen dan geel fruit, dus appel, kiwi en kruisbes. Ook wat natuurzeep en gelei van kweepeer. Ongekend zuiver, zoals we dat ook herkennen in Chardonnays uit de noordelijke Franse wijngebieden (Chablis, Champagne).

SMAAK

Ranke en opvallend milde aanzet. Pas later, wanneer de wijn de mond heeft verlaten, krijgen de frisse zuren een podium. Volop sap, verfijnd en ruim voldoende spanning. Ook in de finale weer dat loepzuivere, dit is echt beendroog.

CULINAIR

Sympathieke all-round Chardonnay, dus breed inzetbaar: alle visgerechten, pasta’s met zeevruchten, wit vlees (gevogelte en kalf), vegetarische gerechten op basis van krachtig smakende, krokant gebleven groenten en een vrij breed palet aan kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top