Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Clos de l'Abbe Dubois
Chardonnay 2019
Ardèche IGP

De bescheidenheid van de familie Dumarcher is ongekend; terwijl hun wijnen toch de nodige bravoure uitstralen.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

Hoger gelegen plateau met graniet en klei-kalkhoudende bodem, zeer rijk aan stenen. De wijngaard ligt op een hoogte van 350 m. Rauw, soms wat guur Ardèche-klimaat met een droge, warme zomer. De wijngaarden worden volgens het systeem van de weloverwogen aanpak (lutte raisonnée) bewerkt en het onkruid wordt niet chemisch maar mechanisch verwijderd.

VINIFICATIE

De druiven worden eind augustus, begin september geoogst. Bij het krieken van de dag, zodat de druiven niet te warm zijn op het moment van oogsten. Vergisting in RVS cuves met temperatuurbeheersing. De malolactische vergisting wordt geblokkeerd zodat de wijn optimaal fris blijft.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleke kleur met een zachtgele gloed.

NEUS

Vrij neutrale, ingetogen neus. Tijdens de vinificatie heeft de wijn geen eikenhout gezien, dus we hebben hier met een heel pure stijl Chardonnay te maken. Pas na forse beluchting geeft de wijn zich (enigszins) bloot: gelei van kweepeer en kruisbes. De kalkbodem reflecteert in de wijn; het geeft de wijn een heerlijke koelte mee. Bijna als een chablis zo zuiver en rank in de neus.

SMAAK

Vele malen genereuzere smaakaanzet dan de geur doet vermoeden; hier werd uw proever in kwestie even op het verkeerde spoor gezet... Wat een smaakkracht! Knap hoe dat bereikt is zonder houtopvoeding. Geringe zuurgraad. Alcoholpercentage van 13% is niet als zodanig waarneembaar in de wijn. In de finale wat ongebrande noten (amandelen)

CULINAIR

Ideale wijn om te schenken bij tartaar van rauwe vis (tonijn, zalm) of sashimi.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top